ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

DYP’de delege huzursuzluğu!

DYP’de delege huzursuzluğu!
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.31
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.31
DYP teşkilatı yoğun bir şekilde il ve ilçe kongrelerine hazırlanırken, eski yöneticiler delege tesbitlerine
“Masa başında delege tespiti yapılıyor”
DYP teşkilatı yoğun bir şekilde il ve ilçe kongrelerine hazırlanırken, eski yöneticiler delege tesbitlerine hazırlanırken, eski yöneticiler delege tespitlerinde tüzüğe aykırı hareket edildiğini söyleyerek, mevcut yöneticilere tepki gösteriyorlar.
Eski yöneticiler, “Delege tespitleri kapalı kapılar arkasında yapılıyor. Listelerin açıklanması halinde partiden büyük kopmalar olacaktır” diye konuşuyorlar.

“Tüzüğe aykırı”
Delege tespitlerinin mahalinde yapılması gerekirken masa başında yazıldığını, hatta bazı yönetim kurulu üyelerinin bile bundan haberinin olmadığını kaydeden DYP’liler, bir süre önce atanan yöneticilere tepki göstererek, “Böyle particilik olmaz. Burada tüzüğe aykırı iş yapılıyor. Delege tespitleri gidilir mahalle ve köyde yazılır. Fabrika yada işyeri yazıhanesinde oturularak delege yazılmaz” diye konuştular.

“Çiller’in talimatına uyulmuyor”
DYP Genel Başkanı Tansu Çiller’in, delege tespitlerinin mahalinde yapılması yönünde talimatı bulunduğunu hatırlatan eski yöneticiler, “Genel Başkan’ın talimatına rağmen, 3-5 kişi kalkıp hem tüzüğü ihlal ediyor, hem de sayın Çiller’in talimatını hiçe sayıyor. Böyle particilik mi olur? Şeklinde konuştular.

“Genel Merkez el koymalı”
DYP’liler, Genel Merkez’in olaya el koymasını isteyerek şöyle devam ettiler: “Zaman darlığı nedeniyle delege tespitlerini bu şekilde yapmak zorundayız ve 2 Haziran2a kadar da ilçe kongrelerini bitirmeliyiz. Diyen yöneticiler acaba bugün bu listeleri seçim kuruluna verseler 2 Haziran’dan önce seçimleri tamamlayabilecekler mi. Bitiremezler çünkü 15 gün önce ne yaptıklarını sanıyor? Masa başında yapılan delege tespitleri bu partide huzursuzluk yaratıyor”
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *