ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Ekmek nereye koşuyor!..

Ekmek nereye koşuyor!..
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.29
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.29
Temel tüketim maddesi olan ekmeğe son 4 ay içerisinde 3 zam geldi. Fırıncılar un başta olmak üzere
Temel tüketim maddesi olan ekmeğe son 4 ay içerisinde 3 zam geldi. Fırıncılar un başta olmak üzere hammadde fiyatlarının artmasından, un fabrikaları da buğday bulamamaktan şikayetçi oluyorlar. Ancak sonuçta en büyük zararı her gün evine ekmek götürmek zorunda olan vatandaş çekiyor.

“Zam yapmak işimize gelmiyor”
Un, maya, odun, akaryakıt, elektrik ve şeker fiyatlarına yapılan her zamın ekmek fiyatlarına direk yansıdığını belirten Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Sevimli, ekmek yapımında kullanılan tüm ürünlere yılbaşından bu yana en az 5-6 kez zam yapıldığını, ekmeğin ise yalnızca 3 kez zamlandığını belirterek “Aslında ekmeğe zam yapmak bizim işimize gelmiyor. Her zam yaptıkça üretim daha da azalıyor. Çünkü halkın gücü zaten zayıf dolayısıyla evlerde kendilerine açık ekmek yaparak ihtiyaçlarını gideriyorlar. Bu zamlara bir türlü yetişemiyoruz” dedi.
Esnafın 85‘inin stok üzerinde çalışmadıklarını günlük un alıp tükettiğini, bu nedenle de her gelen zamdan etkilendiklerini kaydetti.

Sevimli yılbaşında 1 milyon 100 bin lira olan unun torbasının şimdi bir milyon 400 bin liraya çıktığını, bu karşılık ekmeğin kilosunun ise 28 bin 5000 liradan 46 bin liraya yükseldiğini söyledi. Sevimli şöyle devam etti:
“Devletin artık bu bir çözüm bulması gerek. Bu böyle gitmez. Bu durumda hem esnaf hem de vatandaş mağdur oluyor. Halkı diğer ürünlere yapılan zamları pek dikkate almıyor. Ancak temek tüketim maddesi olan ekmeğe yapılan zam vatandaşın haklı olarak çok zoruna gidiyor. Elektrik fiyatları her ay ortalama yüzde 12, şeker yılın başından bu yana yüzde 40 zam gördü. Ancak bunlara kimse tepki göstermiyor.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *