ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Esnaf, kapkaç ve hırsızlıktan bıktı...

Esnaf, kapkaç ve hırsızlıktan bıktı...
YAYINLAMA: 01 Kasım 2021 / 14.47
GÜNCELLEME: 01 Kasım 2021 / 14.47
Kriz nedeniyle işsizliğin arttığı sanayi kenti Gaziantep'te, hırsızlık olmayan gün yok.

Hemen hemen her gün hırsızlık ve gasp olaylarının yaşandığı kentte polisiye önlemlerin yetersizliği hırsızların iştahını kabartıyor. Peşpeşe aynı sokak ve caddelerde yan yana olan işyerlerinin aynı gün veya birer gün arayla hırsızlar tarafından açılması esnafı çileden çıkarıyor.

Aynı sokakta 2 hırsızlık

Kent merkezinde bulunan İsmet Paşa Mahallesi Tuz Hanı Sokak’ta bulunan belediye dükkanlarında Ömer Almacı’ya ait konfeksiyon dükkanı, geçtiğimiz pazar günü kimliği belirsiz kişiler tarafından darabası kesilerek açıldı ve 9 milyar liralık eşya çalındı. Konfeksiyon dükkanın karşısında bulunan Orhan Görünç’e ait kuyumcu dükkanı da önceki gün soyuldu. Darabayı keserek içeriye giren hırsızlar 15 milyar lira değerinde 800 gram altını çalıp kaçtı.

Gizli kilidi açamayınca darabayı söktüler

Hırsızlık olayının gerçekleştiği konfeksiyon dükkanın sahibi Arif Almacı, hırsızlık kadar kapkaç olaylarının da yaygın olduğunu belirterek, “Pazar günü akşam geç saatlerde işyerimin darabasındaki 3 kilidi kıran hırsızlar, gizli kilidi açmak için anlaşılan çok uğraşmışlar. 9 milyarlık malımızı almışlar. Durumu polise bildirdik, gelip tutanak tutup gittiler” dedi.

Kapkaççılarla uğraşmaktan müşteri ile ilgilenmiyoruz

İş yerine 6 ay önce açtığını hatırlatan Almacı, bulundukları sokakta gündüzleri kapkaççıların cirit attığını, bu nedenle kapkaççı ile uğraşmaktan müşteri ile ilgilenmediklerini belirterek, “Burası gece ıssız bir bölge, dolmuşlar bile belli bir saatten sonra buradan geçmeye çekiniyor. Çünkü hiç polis uğramaz, ekip arabası geçmez. Geceyi bırakın, gündüz bile burada polis göremiyoruz. Eğer gündüzleri polis burada iki-üç kez dolaşmış olsa kapkaççı ve hırsızlar bu kadar rahat olamaz. Bir gün sonra karşımızdaki kuyumcu dükkanı soyuldu. Daha önce yine aynı sokakta baharatçının dükkanı soyulmak istendi. Tüm bunlara rağmen önlem yok. Dükkanın kilit sistemini güçlendirerek tedbir almaya çalıştık. Alarm sistemi takdıramıyoruz, çünkü kazancımızda bir şey yok” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *