ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Gaziantep Konuta doyacak

Gaziantep Konuta doyacak
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.28
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.28
Gaziantep’te belediyeler son yıllarda toplu konut alanında dev projeler uygulamaya koyuyorlar.
Gaziantep’te belediyeler son yıllarda toplu konut alanında dev projeler uygulamaya koyuyorlar. Anakent, Şahinbey ve Şehitkamil Belediyeleri’nin imara açtığı alanlarda toplam olarak 67 bin 600 konut yapılacak. Yapılacak konutlar gereksinimini sağlayacak.

Şehrimizdeki belediyeler geniş yolları, dünya standartlarının üzerindeki yeşil alanları, alış-veriş merkezleri, otoparkları eğitim kurumları ile çağdaş kentler kuruluyor. Büyükşehir Belediyesi Serince-Kızılhisar’da 10 milyon metrekare alanı imara açtı. Şahinbey Belediyesi’nin 1. Ve 2. Etap Toplu Konut alanında inşaatlar hızla yükseliyor. Şehitkamil Belediyesi ise Çakmak Bölgesinde 2600 KONUT YAPIMINA Mayıs ayında başlayacak.
Sofuoğlu: “Çarpık kentleşme imarlı arsa ile önlenir”

Belediyelerin görevinin düzenli bir kentleşmeyi sağlamak olduğunu, bunun için de konut yapacak olan vatandaşa imarlı, projesi hazır arsa sunulması gerektiğini belirtti. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali İhsan Sofuoğlu, “Bu amaçla Kızılhisar ve Serince Bölgeleri’nde toplam 10 milyon metrekare alanı imara açılan arsaların büyük ilgi gördüğünü belirtirken, toplu konut alanının alt yapısını bu yıl içerisinde hızla tamamlayacaklarını ifade etti.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *