ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Hükümet, 8 Şubat’ta gizli bir anlaşma yaptı

Hükümet, 8 Şubat’ta gizli bir anlaşma yaptı
YAYINLAMA: 19 Kasım 2021 / 16.14
GÜNCELLEME: 19 Kasım 2021 / 16.14
Deniz Baykal, hükümetin 8 Şubat’ta video ile gizli bir anlaşma yaptığını, yürürlüğe konulan o anlaşmada yeni üs kurulması yanında, Türkiye’nin kuzey Irak’a ne kadar gidebileceğine ilişkin sınırı da bulunduğunu söyledi.

CHP Genel Bşkanı Deniz Baykal, CHP meclis grup toplantısının kapalı bölümünde yaptığı konuşmada, hükümetin 6 Şubat’ta birinci tezkerenin kabul edilmesinin ardından 8 Şubat tarihinde ABD ile bir anlaşma imzaladığını ifade etti.

Baykal, şunları söyledi: “Birinci teskere, sadece var olan üssün iyileştirilmesi ile ilgili çalışmalara yönelik izin verme tezkeresidir. Halbuki, 8 Şubat’ta imzalanmış olan mutabakat tezkeresini, büyük bir ihtimalle, 18 Şubat’ta çıkacağını öngörülen kararın uygulamasını sağlamaya yönelik sorunların çözümünü öngören bir mutabakat belgesidir. Ama, işler beklendiği gibi olmamıştır” dedi.

Baykal, “Üs kurulması hükümetin sadece kendi başına kararlaştıracağı bir konu mu? Yabancı askerin ikametini öngören, üstelikte turist olarak değil, asker sıfatıyla ikametini öngören bir düzenlemeyi kabul etmek demek. Bizim anayasamız çok açık. Yabancı asker kabulüne, Türk askerinin yurtdışına çıkarılmasına izin verme yetkisine Türkiye Büyük Millet Meclisi karar verir, protokoller hariç” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *