ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Hükümet sallanıyor

Hükümet sallanıyor
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.30
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.30
TEDAŞ gensoru önergesiyle başlayan, örtülü ödenek tartışmalarıyla alevlenen hükümet krizi
TEDAŞ gensoru önergesiyle başlayan, örtülü ödenek tartışmalarıyla alevlenen hükümet krizi iki Bakanın istifasıyla hat safhaya varırken, her iki parti iç.ersinde de “Koalisyonu Bozalım” sesleri yükselmeye başladı.
DYP’liler, Başbakan Mesut Yılmaz’ı DYP lideri Çilleri bitirerek, merkez sağın lideri olmaya çalışmakla suçlanırken, ANAP’lılar Mesut Yılmaz’ın görevi Cumhurbaşkanı Demirel’e iade etmenin söz konusu olmadığını söylüyorlar.

“Yılmaz görevi iade etmeli
DSP eski Milletvekili Şıh Mehmet Özkaya: “Mesut Yılmaz derhal yaptığı görevi iade etmeli. Hükümetin yaptığı tek şey ANAP’lı belediye başkanlarına para aktarmak oldu. Ayrıca Çiller hakkında verilen gensoru önergelerine doğru yada yanlış destek verdiler. O da Çiller’in başını yiyip merkez sağın başına geçmek. Fakat bunu başaramayacak. Ve bu hükümet kurulurken yanlış kuruldu. Çünkü mecliste çoğunluğa sahip değil. Tüm bu olanlardan sonra DYP-ANAP hükümeti yürümez, yürümemeli de. Çiller de örtülü ödenek olayını artık gidip Cumhurbaşkanı’na biran önce açıklamalı”

“Hükümeti bozan biz olmalıyız”
ANAP İl Başkanı Şerif Başkülekçi:
“Hükümet içerisinde bir takım sıkıntılar olduğu gerçek. Ancak ülkenin bir gün dahi hükümetsiz kalmaya tahammülü yok. Biz ANAYOL’u bir umut olarak gördük. Her iki partinin tabanı aynı ve aramızda bir problem yok. Bence taban genel merkezlere baskı yapıp, bu hükümetin devam etmesini sağlamalı. Her şeye rağmen bu hükümetin devamından yanayız. Mesut Yılmaz’ın görevi iade etmesi diye bir şey olmaz. Hükümetin dağılma eşiğine gelmesinin tek nedeni Çiller’in örtülü ödenek olayı ile diğer yolsuzluk önerileridir. Eğer Çiller örtülü ödenek olayına açıklık getirmiş olsaydı durum bu aşamaya gelmezdi. DYP-RP koalisyonun olacağına ben ihtimal vermiyorum”.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *