ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

İş Güvenliği Yasası mutlaka çıkarılmalı

İş Güvenliği Yasası mutlaka çıkarılmalı
YAYINLAMA: 14 Kasım 2021 / 17.04
GÜNCELLEME: 14 Kasım 2021 / 17.04
İş güvenliği yasasına yönelik tartışmalar sürüyor DİSK Bölge Temsilcisi Muzaffer Subaşı, yasanın kesinlikle çıkması gerektiğini belirterek, çalışanın iş güvenliğinin, işverenin iki dudağı arasında olmayacağını açıkladı.

Keyfi işten çıkarmalara son verilmeli

İş güvenliği yasasının Türkiye’nin olmazsa olmazı olduğunu hatırlatan DİSK Temsilcisi Muzaffer Subaşı, işverenin istediği zaman işte işten çıkarabildiğini, ancak bunun Avrupa Birliğine hazırlanan Türkiye için yanlış olduğunu söyledi. İşçilerin haksız yere sudan bahanelerle keyfi olarak işten atılmasını istemediklerini bildiren Subaşı, “İşin, iş güvenliğinin, işverenin iki dudağı arasında olmasını istemiyoruz. Bu konuda çıkan yasa 15 Mart’tan itibaren yürürlüğe giriyor, bu tarihten itibaren işveren işçi çıkaramayacak, çıkarsa bile işçi mahkemeye başvurup tekrar işine dönebilecek. Bu kanun ne şartla olursa olsun yürürlüğe girmeli. İşverenin bu yasanın iptali ne gücü yetmeyecek. Çünkü bu çalışanların en doğal hakkıdır. Bundan böyle işçi değil, işveren işten çıkarma gerekçesini ispat edecek” dedi.

Kazanımlarımızdan vazgeçemeyiz

Subaşı, 30-40 yıllık kazanımdan bu hükümet edemeyeceklerini belirterek, sonuna kadar mücadeleye devam edeceklerini, yasanın belirlenen tarihte çıkarılmasını istediklerini açıkladı. Subaşı, “İşverenin kabusu olan iş güvenliği yasası yürürlüğe giriyor” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *