ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“İşçi çıkarmak zorundayız”

“İşçi çıkarmak zorundayız”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.28
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.28
Güneydoğu Tarım Satış Kooperatifleri Birliği Genel Müdürü Mehmet Yüksel, Birliği Genel Müdürü Mehmet
Güneydoğu Tarım Satış Kooperatifleri Birliği Genel Müdürü Mehmet Yüksel, Birliği Genel Müdürü Mehmet Yüksel, birliğin ödeme krizi içinde olduğunu belirterek, 256 olan işçi sayısının 150’ye indirmeyi hedeflediklerini açıkladı.
Güneydoğubirlik’e önceki gün çıkışları verilen 9 işçi ile birlikte toplam çıkışı verilen işçi sayısı 18 oldu. Uzun süredir gündemde olan işçi tasfiyesinin kendi dönemlerine denk geldiğine dikkat çeken Yüksel, bu sırada özelliklerine denk geldiğine dikkat çeken Yüksel, bu sırada özellikle CHP’lileri çıkartma gibi bir tutum içinde olmadıklarını belirterek şunları söyledi:
“Kurumun ayakta durabilmesi için bir takım önlemler almak zorundayız. Zaten devlet desteği olmazsa mevcut imkanlarla kurum ancak 2-3 yıl ayakta kalabilir. Bu nedenle yönetim kurulunun aldığı karar doğrultusunda ilk etapta 70 civarında 2-3 yıllık işçileri çıkarmayı düşünüyoruz. Eski işçileri çıkarmayacağız. Çünkü eski bir işçinin tazminatı 8 tane yeni işçinin tazminatına bedel. Ve biz burada partizanlık yapmıyoruz. Partizanlığı bizden öncekiler yaptı.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *