ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

İşin tadını kaçırdık!

İşin tadını kaçırdık!
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.28
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.28
Güler ve Doğan açılış yorgunlarının başını çekiyor. Kamu görevlileri bir kez ipin ucunu kaçırdı mı,
Güler ve Doğan açılış yorgunlarının başını çekiyor. Kamu görevlileri bir kez ipin ucunu kaçırdı mı, açılışı yapılacak yerlerin niteliğini,n ve özelliğinin önemi ortadan kalkıyor.

Son zamanlarda, dönerci, konfeksiyoncu, hatta bakkal sayılabilecek küçüklükte marketlerin açılışını bile Vali ve diğer yetkililere yaptırmak moda oldu. Hemen her mağaza market veya işyerinin açılışına Vali Muammer Güler, belediye başkanları ve diğer yetkililer katıyor. Daha doğrusu vatandaşın yoğun baskısı yüzünden mecburen katılmak zorunda bırakılıyor.
Nüfusu 1 milyona yaklaşan, Gaziantep gibi önemli sorunları bulunan bir kentte, kamu yöneticilerinin çok önemli görevlilerinin bulunduğunu unutan bazı vatandaşlarımız, açılışlarına kentin en büyük mülki ve idari amirleri tarafında gönderilen çelenkleri de günlerce dükkanın önünde sergilemenin, o makama saygısızlık olduğunu idrak edemiyor.

Asıl görev ikinci plana itiliyor
Yöneticilerin vatandaşlarla iç içe olması, iyi günde mutluluklarını kötü günde acılarını paylaşması elbette herkesin özlemini duyduğu bir olay. Ancak şehrimizde açılış yapmak, temel atmak veya herhangi bir tören düzenlemek isteyenler olayı o boyutta vardır ki, işin tuzu tadı kalmadı. Vali ve diğer yetkililer açılış, tören toplantılara katılmaktan asıl işlerine yeterince zaman ayırmaya başladılar. Vali Muammer Güler ve belediye başkanları hemen her açılışa çağrılırken, bir kez ipin ucunu elinden kaçıran ve insanları kırmak istemeyen yetkililer, davetlerin çoğuna katılmak zorunda kalıyorlar. Son zamanlarda olay öyle bir boyuta vardı ki, bir bakkal dükkanı açmaya kalkışanlar bile devletin Valisini kurdele kesmeye çağırmaktan imtina etmez hale geldi. Bu tür bir davetle karşılaşan ve vatandaşı kırmak istemeyen Vali ve diğer etkililer ise bu davet karşısında tam anlamıyla iki arada bir derede kalıyorlar.

Valiyi rahat bırakalım
Kamu görevlilerinin zamanlarının önemli bir bölümünü açılış, tören ve toplantılarda geçirmelerinin büyük sakıncası olduğu belirtilirken, “Vatandaşların yetkililerin açılışlara katılmasında ısrarcı olmaması gerek. Elbette yetkililer, kent ve ülke ekonomisine önemli katkı sağlayacak tesisleri açmalıdırlar. Ancak bir market veya bir mağazanın açılışına Valinin katılması şart değildir. Vatandaşların bir davette bulunurken karşısındaki makamın saygınlığını inciltici davranmaya özen göstermesi gerekir deniliyor.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *