ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

İspanyol ve Fransızların GAP açıklaması

İspanyol ve Fransızların GAP açıklaması
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.28
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.28
İspanyollar Gap’a ilk kez geldi. Bölgemize uzun süredir gelmeyen Fransızlar ise, mevsimin en ünlü ve
Topçuoğlu: “Tekstil makinelerini kendimize imal etmeliyiz”
İspanyollar Gap’a ilk kez geldi. Bölgemize uzun süredir gelmeyen Fransızlar ise, mevsimin en ünlü ve en pahalı keme kebabını yiyip, tekstil makineleri imalatı konusunda Gaziantepli sanayicilerle işbirliğine hazır olduklarını söylediler.

Son yıllarda GAP nedeniyle bölgemize çevrilen yabancı gözlere, bu kez bölgeye şimdiye kadar hiç gelmemiş olan İspanyollar ve uzun süreden beri bölgemizi ihmal eden Fransızlar katıldı. İspanyol ve Fransız Ticaret Müşavirleri GAP’ın başkenti olarak nitelendirilen kentimize hayran kaldıklarını ifade ettiler.
Frabsa Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Müşaviri Bay Battıstelli, İspanyol Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Bay Marco ve birinci katibi Bay Morales önceki gün Gaziantep’e geldi.

İspanyollar, şimdiye kadar bölgeye gelmemekle ne kadar büyük hata yaptıklarını ve kendilerini af edemediklerini söylerken, Battıstelli de “Sanki Türkiye’de İstanbul ve Kocaeli’nden başka yerde sanayi yokmuş gibi, Gaziantep2i ihmal ettiğimiz için büyük üzüntü duyuyorum. Meğer Gaziantep Sanayisi ne kadar gelişmiş. Yerinde görmek beni çok şaşırttı” diye konuşmaktan kendini alıkoyamadı.
Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Durmuş İşsever konakları ünlü tepeye çıkararak, Organize Sanayi Bölgesini kuşbakışı seyretti. Sanayi Bölgesi’nin gerçekten haşmetli gözüktüğünü söyleyen konuklar, hayranlıklarını gizleyemedi.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *