ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kadınsız bir dünya düşünmek imkansız

Kadınsız bir dünya düşünmek imkansız
YAYINLAMA: 15 Kasım 2021 / 14.06
GÜNCELLEME: 15 Kasım 2021 / 14.06
Bizim çocuklarımız Vakfı, Dünya Kadınlar Günü’nde çeşitli etkinlikler düzenliyor. Büyükşehir Belediyesi, Bizim Çocuklarımız Vakfı ve Kadın Sorunları Araştırma Derneği ile Alleben Rotary Kulübü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle etkinlikler düzenliyor.

Üreme sağlığı ile ilgili panel düzenleniyor

Bizim :Çocuklarımız Vakfı yetkilileri, tüm dünyada kutlanan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle üç kuruluşun ortaklaşa etkinlikler düzenlediğini ifade etti.

“Dünyadaki insanların yarısını oluşturan kadınları göz ardı etmek, Kadınsız bir dünya düşünmek söz konusu olamaz. Kadınlarımızın bugününü kutlamak amacıyla Büyükşehir Belediyesi, Bizim Çocuklarımız Vakfı ve Kadın Sorunlarını Araştırma Derneği ile işbirliği yaparak, Üreme sağlığı konusunda bir konferans düzenledik” denildi.

Tüm kadınlar panele davetli

Panelin 8 Mart 2003 cumartesi günü saat 1:30’da, Bizim Çocuklarımız Vakfı binasında yapılacağı, konferansa Prof. Dr. Ahmet Göçmen’in konuşmacı olarak katılacağı, tüm kadınların konferansa davetli olduğunu açıklandı.

Gösterinin tüm geliri vakfa devredilecek

Aynı gün Büyükşehir belediyesi ve Alleben Rotary Kulübü ile vakıf yararına bir Stand up Gösterisinin olduğu, sanatçı Okan Karaca’nın katılacağı etkinliğin Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar gösteri salonunda yapılacağı belirtildi. Gösterinin tüm gelirinin vakfa devredileceği, Bizim Çocuklarımız Vakfı ile işbirliği yaptıkları için Kadın Sorunlarını Araştırma Derneği ve Alleben Rotary Kulübü yöneticilerine teşekkür edildi.

Vakıf olarak, tüm kadınların, Dünya kadınlar gününü kutlayan yetkililer, dünyada kadınların haklarını kazanma mücadelesi devam etmekte. Her ne kadar yasalarla bazı haklar verilse de, kadınlarımızın ekonomik bağımsızlıklarını kazanamadığı, özellikle geri kalmış ve gelişmekte olan toplumlarda kadınların izin ve sürekli gündemde olacaktır. İnsanın insanı ezmediği, kadınların demokratik haklarını özgürce kullandığı bir dünyanın oluşmasını istiyoruz” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *