ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Karlar gitti ,kel göründü

Karlar gitti ,kel göründü
YAYINLAMA: 09 Kasım 2021 / 16.43
GÜNCELLEME: 09 Kasım 2021 / 16.43
Ana arterlerde, ara cadde ve sokaklarda asfalttan eser kalmadı. Tüm yollar çamur deryasına döndü. Kalitesiz asfalt 2 günlük kara dayanamadı.

Yollar mucur ve çamur deryası

Ana arterlerde, kentin neredeyse tamamında asfalt diye bir şey kalmadı. Bazı yerde kalitesiz kaldırım taşları da yollara saçıldı. Yollarda araçların içinde gömüleceği büyüklükte çukurlar oluştu. Belediyelerin kentin cadde ve sokaklarını yeniden asfaltla ya bilmesi için büyük paralar gerektiği belirtildi. Belediye yetkilileri, asfaltın bu kadar kötü duruma geleceğini tahmin etmiyorduk. Şimdi neden bu kadar kalitesiz malzeme kullanılmış onu sorgulayacağız diye açıklama yaptı.

Yollarda yürümek imkansız hale geldi

Cadde ve sokaklarda asfalttan eser kalmayınca, müthiş bir çevre kirliliği ortaya çıkarken, insanların kaldırımda yürümesi ve yollarda karşıdan karşıya geçmesi de neredeyse imkansız hale geldi. Vatandaşlar, “Bir kar yağdı belediyeler karın altında kaldı. Yollar çamur deryası, nereye basacağımızı şaşırdık. Kullanılan asfaltın ne kadar kaliteli olduğu da böylece ortaya çıktı. Demek ki her yıl bir iki kere yoğun kar yağsa, kent kent olmaktan çıkacak. Yollar ve kaldırımlar doğru dürüst yapılsa da 50-60 yıl dayansa olmaz mı? Rusya'da, Avrupa'da kar kış boyunca kalkmıyor. Oralarda her kardan sonra asfalt ve kaldırımları mı yeniliyorlar?” diye tepkisini dile getirdi.

Milyarlar yine yollara dökülecek

Kentteki bozulan asfaltın yenilenmesinin yine milyarların sokağa dökülmesine neden olacağı dikkat çekilirken, “Belediyeler bu kez dökecekleri asfaltları bilirkişilere uzmanlara denetletse de gelecek sene yeniden aynı şeyleri yaşamasak, kentin tüm cadde ve sokakları yürünmez halde. Bu yollar ve sokaklara dökülecek asfalt işi bilen kişiler tarafından denetlenmeli. Çünkü yollara dökülecek para, yine bizim cebimizden çıkacak” denildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *