ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Kişisel imar tadilatları ön planda tutuluyor

Kişisel imar tadilatları ön planda tutuluyor
YAYINLAMA: 08 Kasım 2021 / 18.18
GÜNCELLEME: 08 Kasım 2021 / 18.18
Yeni yer tahsisini Cumhuriyet Halk Partili Abdullah Dağlıoğlu karşı çıktı ve “Şahinbey'de tahsis edilen yerde yapılaşma varken, yeni yere ne gerek var” dedi.

Cumhuriyet Halk partililerin oyu yeterli olmadı

Şehitkamil Meclisi'nde, ilçe halkının çıkarı yerine şahısların çıkarının korunduğu ifade edildi. Şehitkamil Meclisi'nin Şubat dönemi 4 oturumu yine hareketli geçti. Önceki oturumda tartışma yaratan Diyanet sitesine yer tahsisi 14 ret oyuna karşılık 17 oyla kabul edilirken, yer tahsisi kabul edildi.

Gündemde yer alan 25 maddeden 5'i meclisten geçerken, diğerleri hazır olmadığı için komisyonlara havale edildi.

Kabul edilen maddeler arasında yer alan ve önceki oturumlarda tartışma yaratan diyanet sitesi için kaymakamlık binasının arka kısmında imar planı tadilatı talebi kabul edildi. Bu madde için AK Parti ve 2 CHP'li üye kabul oyu verdi. Cumhuriyet Halk partinin diğer meclis üyeleri ise ret oyu kullandı. Ancak Cumhuriyet Halk partililerin ret oyu vermesi yeterli olmayınca, madde 14 ret oyuna karşılık 17 kabul oyu ile kabul edildi.

Diyanet sitesinde lojman olmayacak

Ancak madde ile ilgili itirazlar gelince, bu kez siteye idari bina olmak şartıyla partililer kabul oyu verdi. Kabul oyu veren Kamil Ayhan, “Meclis lojmanları satılırken, müftü ve imamlara lojman yapmak doğru bir hareket değil. Onun için buraya biz idari bina yapılması şartıyla kabul oyu veriyoruz” dedi. Bunun üzerine madde bu şekilde düzenlendi.

Meclis yaz boz tahtası gibi

Madde geçerken Cumhuriyet Halk Partililer itiraz ederek, “Daha önce Diyanet sitesi adı altında imar tadilatı kabul edilen yere ne için yapılmıyor da ikinci kez yer tahsisinde bulunuyor? Meclisin ciddiyeti kalmıyor. Meclis idaresi saygı gösteririm” dedi. Cumhuriyet Halk Partili Abdullah Dağlıoğlu, “Oturum başkanının meclisle alay ettiğini belirterek, bu meclis 500.000 kişilik ilçeyi temsil ediyor. İlçe halkının ortak çıkarı yerine mecliste hep hisseli imar tadilatı ön plana çıkıyor. Özel tadilatlar var. Bu doğru değil. İki de bir meclise imar tadilatı getiriliyor. Sonra tekrar bozuluyor veya başka amaçla kullanılıyor. Meclis Yaz boz tahtası gibi oldu. Meclise gelen maddeler iyice araştırılmıyor ve üzerinde tartışılmıyor ve böyle ikide bir bozulup yeniden geliyor. Meclisin zamanını çalmaya saygısızlık yapma ya kimsenin hakkı yok” dedi.

Esnafın parası çarçur ediliyor

Gündemin 24'üncü maddesinde yer alan Esnaf Odaları Birliği için kaymakamlık binası arka tarafına yeni yer tahsisi ile ilgili madde ise kabul edildi. Madde ile ilgili görüşünü açıklayan Dağlıoğlu, “Söz konusu Birlik için Şahinbey Bölgesi'nde yer tahsis edilmiş. Başkarakol civarında bu yerde yapılaşma var. Yapılaşma olduğu halde şimdi ikinci bir yer tahsis edilmesinin gerekçesi nedir” dedi. Dağlıoğlu, esnafın parasının bu şekilde Çarşı verilmesinin doğru olmadığını belirterek, “Bir yandan tasarruftan bahsediliyor, diğer yandan esnafın alın terinden kesilen paralar ile fuzuli inşaatlar yapılmak isteniyor. Esnafın parası böyle hovardaca kullanılmamalı” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *