ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Mükellef vergi cezası ve faizlerden kurtuluyor…

Mükellef vergi cezası ve faizlerden kurtuluyor…
YAYINLAMA: 19 Kasım 2021 / 16.13
GÜNCELLEME: 19 Kasım 2021 / 16.13
Vergi barışının yürürlüğe girmesi ile birlikte vergi borçu olan mükellefler vergi affından faydalanmak için vergi dairelerine akın etmeye başladı. Gaziantep’te halen 58.000 mükellef bulunurken, geçen yıl tahsil edilemeyen 155 trilyon verginin %190’ının tahsili hedefleniyor.

Vergi daireleri cumartesi pazar günleri de çalışırken, yetkililer koruma borcu olan mükelleflerin bu fırsatı kaçırmaması uyarısında bulundu.

Vergi dairelerinde matbu başvuru formu var

Mükelleflerin zaman kaybetmeden bağlı bulundukları vergi dairesine başvurarak hemen işlerini yaptırmasını isteyen Defterdar İsmail Çelik, bakanlık tarafından gönderilen hazır formun doldurulması gerektiğini söyledi. Kanundan yararlanmak için 31 Mart tarihinin son günü olduğunu hatırlatan Çelik, “Vergi daireleri cumartesi ve pazar günleri de çalışıyor.31 Mart’a kadar böyle devam edecek. Borcu olan gelip başvurursa kanunda tanınan haklardan ve gerekli indirimlerden paylanacak, kalan borcu sekiz aya yayılarak dokuz eşit taksite bölünecek. Bu süre içerisinde hiçbir gecikme faizi ve ceza ödemeyecek. Şu an uygulanan aylık gecikme faizi %7, fakat kanun faydalanmak isteyenlerden bu talep edilmeyecek. Çıkan yasa mükellefin lehine. Bu nedenle herkese elini çabuk tutmalı. Her zaman böyle bir imkan tanımaz” dedi.

%90 tahsilat hedefleniyor

Gaziantep’te toplam mükellef sayısının 58 bin 49 olduğunu kaydeden Çelik, geçen yıl tahakkuk edilen verginin 501 trilyon olduğunu, bunun 346 trilyonunun tahsil edildiğini belirtti.

Çelik, geriye kalan yaklaşık 155’te milyonun %90’ının vergi barışı kanunu ile tahsilini hedeflediklerini açıkladı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *