ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Okullar soğuk, eğitim donuk

Okullar soğuk, eğitim donuk
YAYINLAMA: 31 Ekim 2021 / 17.02
GÜNCELLEME: 31 Ekim 2021 / 17.02
Eğitim ve öğretimde 2. Dönemin de yine sürekli ertelenen ve çözüm üretilemeyen sorunlarla başladığı vurgulandı.

Veliyi müşteri gibi görerek hizmet vermeye çalışan sistemin, sorun üretmeye devam ettiğine dikkat çeken eğitimciler, - 5’lere kadar düşen soğuğa rağmen, okulların çoğunda kaloriferlerin yanmamasının büyük sıkıntı yarattığını ifade etti.

Kaloriferler yanmıyor

Eğitim-Sen Şubesi Başkanı Mehmet Bozgeyik, hükümet tarafından değiştirilen yeni ihale kanununun, birçok kurumda sorun yaratmaya başladığına dikkat çekti. Bozgeyik, yeni kanunda bürokratik işlemler nedeniyle okullarda yakıt sorunu yaşandığını söyleyerek, birçok okulda kaloriferlerin yanmadığını hatırlatarak, “Okullar yalıtımsız, kaloriferler yanmıyor, öğrenciler ve tüm eğitim çalışanları kış ortasında donarak eğitim-öğretim yapmaya mecbur bırakılıyor. Bu ortamda hangi yönetici eğitimin kalitesini yükseltmek ten söz edebilir? Özellikle hiçbir ödeneği ve olanağı olmayan ilköğretim okullarını daha güç koşullar bekliyor. Bunun tek sorumlusu okullara bütçeden ödenek ayırmayan hükümetler ve mevcut eğitim sisteminin yapısıdır” dedi.

Okullar ticarethane anlayışı ile idare ediliyor

Bozgeyik sözlerine şöyle devam etti: “Okulları ticarethaneye çeviren ve veliyi müşteri gibi görerek hizmet vermeye çalışan sistem, sürekli sorun üretiyor. Anayasal güvence altına alınan parasız eğitim hakkının sürekli çiğnendiği, öğrencilerden ortalama 25 kalem halinde para toplandığını söylememize rağmen, şimdiye kadar bunların üzerine ciddi olarak gidilmedi. Eğitim-Sen, eğitim ve bilim işkolunda yetkili bir sendika olarak yaşanan sorunları hem bakanlık düzeyinde yapılan kurum idari kurullarında ve yerel anlamda yapılan il danışma kurulu toplantılarında belirterek, ilgili çözüm önerilerini sunmuştur” dedi.

Bozgeyik, sorunların çözümü için yeni bakan Erkan Mumcu ile ve ortak mutabakat tutularak kamuoyuna açıklama yapılmıştır.

Validen çözüm bekleniyor

Yeni atanan Vali Lütfullah Bilgin’in bir an önce çalışmalara başlamasını ve sorunların üzerine gitmesini ümit ettiklerini söyleyen Bozgeyik, öğrencileri ve eğitim çalışanlarını soğuktan kurtarmak istediklerini bildirdi. Bozgeyik, kısmen de olsa geçici çözümlerin uygulamaya konması gerektiğini, aksi halde öğrencilerin okullarda büyük sağlık sorunları ile karşı karşıya olacaklarını belirtti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *