ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Şahinbey kaynak için arsa satıyor

Şahinbey kaynak için arsa satıyor
YAYINLAMA: 08 Kasım 2021 / 18.18
GÜNCELLEME: 08 Kasım 2021 / 18.18
İhalenin komisyon başkanlığını Ağyüz’ün yaptı ihaleye meclis üyeleri ile sivil toplum örgütlerinden gözlemciler katıldı.

Şahinbey Belediyesi Karataş bölgesi ile Deniz, Serinevler, Narlıtepe, Güneykent ve Üniversite Bulvarı'nda bulunan 60 parça arsa açık arttırma ile ihaleye çıkarıldı.

Vatandaşların ilgi gösterdiği bazı arsalara, değerinin altında teklif verilirken, bazıları 45 kat fazlasına alıcı bulabildi. Başkan Yaşar Ağyüz, kaynak yaratmak için arsa sattıklarını açıkladı.

Şahinbey belediyesi 60 parça arsayı satışa çıkardı

Şahinbey Belediye Bbaşkanı Yaşar Ağyüz’ün başkanlığında dün ercümen salonunda yapılan ve bazı meclis üyelerinin gözlemci olarak katıldığı ihalede 60 parça arsa satışa çıkarıldı. Karataş toplu konut alanında ve Deniz mahallesinde imar planında 500 metrekare ile 4600 metrekare arasındaki çarşı alanları, 23 Nisan mahallesi Üniversite bulvarı, Güneykent Mahallesi ve Karataş toplu konut civarında a2, a3 ve a5 nizamındaki arsalar açık artırma ile ihale ediliyor. Serinevler ve Narlıtepe mahallelerinde nizamında konut arsaları ve 25 Aralık Mahallesi'nde Küçük sanayi parselleri, 2886 Sayılı Devlet ihale kanunu hükümleri gereğince ihaleye çıkarıldı. İhale sırasında Bağlarbaşı mevkiindeki bazı arsalar tahmini değerinin 45 katı fazlasına alıcı buldu, satışa çıkarılan arsaların bazılarına birden fazla iştirakçi katılınca açık artırma uzun sürdü, ancak fiyat 45 kat arttı.

Geliri alt ve üstyapı hizmetlerinde kullanılacak

Bu arada bazı arsalara piyasa değerinin altında teklif verildiğini, ancak bunların satışının iptal edildiğini, bazılarına komisyonun karar vereceğini söyleyen Yaşar ağyüz, belediyeye kaynak yaratmak için arsa sattıklarını, elde edilecek geliri alt ve üstyapı hizmetlerinde kullanacaklarını açıkladı. Aynı zamanda araç gereç ihtiyacında da kullanacaklarını kaydeden Ağyüz, Karataş toplu konut mevkiinde önümüzdeki günlerde 3000 civarında konut satışı yapacaklarını vurguladı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *