ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Sanayi atıkları doğayı katlediyor

Sanayi atıkları doğayı katlediyor
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 03.10
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 03.10
Özsabuncu: “Doğal dengeyi bozmak kolay, dengeyi yeniden kurmak zordur”
İl Kültür Müdürlüğü Toplantı Salonunda, çevre sorunların çözülmesi için gerekli tedbirlerin hakkında konferans düzenledi.
Gaziantep Üniversitesi’nde Doç. Dr. İsmail Hakkı Özsabuncu’nun konferansa, İl Kültür Müdürü Bekir Taş, İl Çevre Müdürü İsmet Karalar ve diğer ilgililer katıldı.
Doç. Dr. İsmail Hakkı Özsabuncu yapmış olduğu konuşmada şunları söyledi:
“Çevredeki dengenin bozulmasına neden olan, her canlı özel çevre koşullarında yetişir, belirli topluluklar birbirleriyle karma olarak yaşarlar. Doğal dengeyi bozmak kolay, fakat düzeltmek zor, bazen imkansızdır. Bu dengeyi daima doğru tutmak gerekir.
Çevre problemi zengin hastalığıdır. Çünkü, insanlar önce karnını doyuruyor, daha sonra çevreye verdiği zararı görerek hata yaptığını anlar. İnsanların yapmış olduğu bilinçsizce hareketler, çevre kirliliğini olağanüstü derecede büyütür. Bir defadan bir şey olmaz diyerek yapılan bir hareketi bin, hatta milyonlarca kişi ile çarptığımızda karşımıza büyük bir çevre problemi çıkar.
Doç. Dr. İsmail Hakkı Özsabuncu, sanayi atıklarının doğada tamir edilmez yaralar açtığını vurgularken de, “Oğuzeli İlçesi’ndeki fabrikalarda, yapılan araştırmada, sanayi atıklarının, toprağın asitleşmesine neden olurken, bu arada toprakta yaşayan tüm canlıların ölümüne neden olduğu anlaşıldı. Bu da, mevcut bitkilerin veriminin azalmasına veya onların tamamen yok olmasına, taban suyunun asit-tuz derecesinin artmasına yol açıyor. Bunun sorunların çözümü için, insanların çevre hakkında bilinçlendirilmesine ve eğitilerek çevre bilincinin güçlendirilmesi ve hata yapıldığını anlayan bir toplum yaratılması gerekmektedir” diye konuştu.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *