ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Sanko Holding PETKİM'e talip

Sanko Holding PETKİM'e talip
YAYINLAMA: 16 Kasım 2021 / 14.52
GÜNCELLEME: 16 Kasım 2021 / 14.52
Olası Irak Savaşı'nın bölge sanayisini etkilemeyeceği ileri sürüldü.

Irak'a yönelik olası bir harekatta bölge ekonomisinin daha önceki harekat kadar olumsuz etkileyenmeyeceğini söyleyen Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, 2 yerli firma ile oluşturacakları konsorsiyumla, özelleştirilmesine karar verilen PEKTİM'e talip olduklarını açıkladı.

Konukoğlu, bir dergide yer alan açıklamasında, ihaleyi kazanmaları halinde yenileme yatırımlarını yaparak verimliliği 2 katına çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti. Petrokimya olarak Türkiye ihracatının %30-35'inin karşılandığını hatırlatan Konukoğlu, ihaleyi almaları halinde bu oranı en az yüzde 60'a çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

Sanko Holding'in yeni projeleri arasında klima üretimini de bulunduğunu anlatan Konukoğlu, “Klima pazarına giriyoruz. Klimanın önce montajına başlayacağız. Daha sonra yavaş yavaş imalata geçeceğiz. Türkiye'de henüz klima sektörü doymuş değil. Tekstil fabrikalarımızda teknoloji yenileme yatırımlarımız devam edecek. Teknoloji değişikliğine bağlı olarak kapasitemiz de yüzde 6 ile 8 arası bir büyüme, ciromuz da ise geçen yıla göre %20 oranında artış olacağını tahmin ediyorum” dedi.

Olası bir Irak Savaşı'nda yatırımcılar etkilenmez

Öte yandan ekonominin bir yıldan beri toparlanmaya başladığını, ancak son 1 aylık süreçte Irak krizinin insanların kafasını bulandırdığını vurgulayan Konukoğlu şöyle devam etti: “Irak’a yönelik olası bir harekat, bölgemizi bir önceki harekat dönemindeki kadar etkilemeyecek. Çünkü, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin geçmişte tüm ihracatı bölge ülkelerine yapılıyordu. O dönemde meydana gelen sarsıntı, bu sefer olmayacak. O dönemin ardından üç dört yıllık krizde ihracatın yönünü değiştirdik. Amerika, Avrupa, Rusya, Afrika pazarlarına yöneldik. Bu nedenle olası Irak operasyonunun bölgedeki yatırımcıları etkileyeceğini zannetmiyorum. Ayrıca, şu anda bir şey söylemek zor olmakla beraber, savaşın uzun süreceği ve buna bağlı olarak sıkıntılarının yaşanacağı düşüncesinde değilim. Olası harekatta ABD'de, hesaplarını işi kısa sürede bitirmeye yönelik yapıyor. Aksi takdirde savaş uzar.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *