ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Savaş karşıtları sonuçtan memnun

Savaş karşıtları sonuçtan memnun
YAYINLAMA: 10 Kasım 2021 / 15.18
GÜNCELLEME: 10 Kasım 2021 / 15.18
Türk Silahlı kuvvetlerinin yabancı ülkeye asker göndermesi ve yabancı ülke askerlerinin Türkiye’de bulunması ve yabancılara limanları kullanma izni verilmesini sağlayan tezkerenin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde reddedilmesi, savaş karşıtı siyasileri memnun etti. Tezkerenin salt çoğunluk sağlanmadığı için meclisten geçmemesi konusunda AK Parti ve CHP ve DYP’liler Sabah’ın sorularını yanıtladı.

Karara saygılı olmak gerek

AK Parti il başkanı Ökkeş Eruslu, “Demokrasinin bir gereğidir. Sonucun hayırlı olmasını temenni ediyorum, sonuca saygılı olmak gerek. Grup kararı alınmadı, çünkü milletvekillerinin özgür oy kullanmaları sağlandı. Çıkan sonuç partide nasıl bir sıkıntı yaratır onu bilmem, sonuçlarını şimdiden kestirmek mümkün değil. Herhangi bir tereddüde gerek yok” dedi.

Türkiye artık ayağının üzerinde durmalı

Türkiye’nin artık ayağının üzerinde durması gerektiği görüşünü savunan Eruslu, “Buna bir yerden başlamak gerek. Türkiye ne zamana kadar yardım alarak ayakta kalacak? Yardım gelecek diye birilerinin peşinden gitmemiz hoş olmuyor” diye konuştu. Eruslu, piyasalarda kısa süreli de olsa sıkıntı olabileceğini, her şeyin bir bedelinin olduğunu sözlerine ekledi.

Gül ve Erdoğan’ın çalışması sonuç vermedi

Cumhuriyet Halk Partisi Şahinbey ilçe başkan yardımcısı Erdinç Tütüncüler ise halkın %95’inin bu savaşa karşı olduğunu ve bu sesin meclise yansıdığını belirterek, halka rağmen tezkereye meclise getirenlerin gereken tepkiyi aldığını açıkladı. Tütüncüler, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde çıkan sonucun demokrasi açısından son derece olumlu olduğu görüşü ileri sürdü.

Tütüncüler, “Teskere için CHP olarak grup kararı alınması demokratik bir tavırdır. Erdoğan grup kararı alarak üç aylık hükümeti bölmek istemedi. Başbakan Gül ve Tayyip Erdoğan uzun zamandan beri hummalı çalışma yaptı, ancak sonuç vermedi” dedi.

Erdoğan sözünü geçiremedi

Türkiye istese de istemese de savaşın kaçınılmaz olduğunu belirten Şahinbey ilçe başkanı Sadık Fıstıkçı, yabancı askerlerin araçlarının bir kısmının zaten ülkede konuşlanmış durumda olduğunu söyledi. Teskerenin Meclis’te kabul ya da reddedilmesinin bir şey ifade etmediğini belirten Fıstıkçı, “Meclisten çıkan karar olumlu. Ancak Türkiye’de istese de istemese de bu savaş çıkacak” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *