ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Sıcaklar şiddeti tırmandırıyor!..

Sıcaklar şiddeti tırmandırıyor!..
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.29
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.29
Havaların ısınmasıyla birlikte Gaziantep’teki şiddet olaylarında hızlı bir artış oldu.
Havaların ısınmasıyla birlikte Gaziantep’teki şiddet olaylarında hızlı bir artış oldu. Şehrimizde Mayıs ayının ilk 13 gününde 26 sıcakla yaralama, 3 cinayet, 2 silahla yaralama 8 darp olayı meydana geldi.

Patlıcan deliliği mi?
Gaziantep’te her yıl havaların ısınmasıyla birlikte şiddet olaylarının da artış gözlenmesi, halk arasında “Patlıcan deliliği” hastalı olarak adlandırılıyor. Aslında olayın patlıcanla bir ilgisi yok. NCK havaların ısınmasıyla hem patlıcan üretimi hem de şiddet olaylarında patlama oluyor. Bu nedenle de saldırganlık olaylarının artmasına halk arasında “Patlıcan deliliği hastalığı deniliyor”

En fazla bıçakla yaralama
Saldırganlık olayları içerisinde ilk sırayı bıçakla yaralama olayları alıyor. İnsanlar incir kabuğunu doldurmayacak bir konuyla ilgili tartışmalarını önce küfürlü, sonra da bıçaklı kavgaya dönüştürüyorlar. Mayıs ayının ilk 13 gününde Gaziantep’te topla olarak 27 bıçakla yaralama olayı meydana geldi,

Uzman görüşü
Ruh ve Sinir Hastalıkları Uzmanı Dr. Cavit Akarçay, “Patlıcan Deliliği” hastalığı ile ilgili olarak şöyle diyor:
“Olayın patlıcanla değil, aşırı sıcaklarla ilgisi var. Aşırı sıcaklar insanların içinde var olan saldırganlık dürtülerini dışa yansıtıyor. Çoğu insan bunun farkında değil. Yaz aylarında saldırganlık dürtülerinin dışa yansıması irsi de olabilir. Sıcaklarda saldırganlaşan insanlar, havalar serinleyince tekrar eski hallerine dönüyorlar”
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *