ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Sorunlara sahip çıkarak çözümü için birlikte hareket edeceğiz

Sorunlara sahip çıkarak çözümü için birlikte hareket edeceğiz
YAYINLAMA: 09 Kasım 2021 / 16.43
GÜNCELLEME: 09 Kasım 2021 / 16.43
Gaziantep Sanayi Odasının dünkü meclis toplantısına, Vali B ilgin ile Halep başkonsolosluğu Hulusi Kılıç katıldı. Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Koçer, Vali Bilgin’i Gaziantep sanayi odası üyesi ve onursal başkanı ilan ederek Gaziantep sanayi odasının rozetini taktı. Halep başkonsolosluğu Kılıç’a rozetini Konukoğlu taktı.

Kurtuluş Savaşı'nda öncülük eden Gaziantep'te görev yapmaktan mutluluk duyduğunu belirten Vali Lütfullah Bilgin, kentin sorunlarını birlikte tespit ederek, çözümler üreteceklerini ve yarınlarda daha kalkınmış huzurlu bir kent yaratmanın mücadelesini vereceklerini açıkladı.

Gaziantep Sanayi Odası’nın Abdulkadir Konukoğlu başkanlığında yapılan meclis toplantısına Vali Lütfullah Bilgin ile Halep başkonsolosu Hulusi Kılıç da katıldı. Konukoğlu'nun açılış konuşmasının ardından söz alan Vali Bilgin, Gaziantep'in milli mücadeleye öncülük eden ve Atatürk'ün Türk milletine örnek gösterdiği bir kent olduğunu hatırlatarak sözlerine şöyle devam etti:

Zenginlik, dünyanın en yeni teknolojisini kullanmaktadır

“Çağdaş uygarlık zengin olmak demektir. Zengin olmak dünyanın en yeni teknolojilerini ve bilimini uygulamak demektir. Gaziantep bugün ülkemizin en gelişmiş sanayileşmiş kentlerinden biri, Şahinbey ve arkadaşları nasıl Kurtuluş Savaşı'nın öncülük etmiş derse sizde Atatürk'ün hedef gösterdiği çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmada, sanayileşme ve zenginleşme yolunda önderlik ettiğiniz. Haklı olarak kentin kanıtlanmışlığı ile özeniyorsunuz. Ben de bu kentin valisi olarak, ülkenin bir vatandaşı olarak kentin ve ülkemizin kalkınmasından dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Sorunlara sahip çıkarak, çözümünde sizlerle birlikte hareket ederek Birgül yarınlara daha kalkınmış bir kent amaçlıyoruz.”

Bilgin, onursal başkanı oldu

Gaziantep'i 8 yıl önce gördüğünü, şimdi çok değişmiş bulduğunu hatırlatan Bilgin, kentin kalkınmasında ve sanayisinin gelişmesinde gerekli çabayı göstereceğini, sanayicileri nde kendisini sanayi odasının bir üyesi olarak gösterebileceğini ifade eden Bilgin, bundan daha büyük haz duyacağını kaydetti.

Türkiye için övünç kaynağı

Halep başkonsolosu Hulusi Klıç, kendisinin de bir sanayici olarak kabul edilmesini, her türlü talep karşılığında büyük bir özveri ile gerekli çabayı göstereceğini,yardımcı olacağını söyledi. Gaziantep halkının sanayisi ve işadamıyla Türkiye için övünç kaynağı olduğunu belirtti.

Türkiye'ye örnek olan bir şehir

Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Nejat Koçer de yeni vali ile birlikte kentte yeni bir vizyon ve anlayışın başladığını ifade etti. Koçer “Bugün Gaziantep dünyaya dönük yüzü ile marka şehir olma olgusu ile içini dolduran bir kent. Marka şehri olmakla birlikte bunu perçinleştirecek bir valimiz var” diye konuştu. Koçer, başkonsolos Kılıç’ın da toplantıya katılmasından mutluluk duyduğunu söyledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *