ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Türkiye'nin çıkarları gözetilecek

Türkiye'nin çıkarları gözetilecek
YAYINLAMA: 31 Ekim 2021 / 17.02
GÜNCELLEME: 31 Ekim 2021 / 17.02
ABD'nin Irak'a olası müdahalesi karşısında Türkiye'nin öncelikli olarak kendi çıkar ve menfaatlerine göre hareket edeceğini söyleyen AK Parti Milletvekili Ömer Abuşoğlu, sorulara çok geniş kapsamlı olarak bakmak gerektiğini açıkladı.

Rakamlara saplanmak doğru değil

Abuşoğlu, ABD'nin olası bir savaş durumunda Türkiye'nin maddi kaybını karşılamak amacıyla önerdiği miktarın önemli olmadığını, sorunun siyasal ve sosyal boyutu olduğunu vurguladı. Milletvekili Abuşoğlu, “Meseleye tek bir noktadan bakmak yeterli olmaz” dedi.

Abuşoğlu, “ABD'nin 6 milyon dolar gibi bir yardım veya bunun üzerinde yardım yapması yeterli değil gibisinden rakamlara saplanmak doğru değil. Aynı zamanda çıkıp savaşa hayır demek yeterli değil. Meseleyi ileriye dönük olarak daha kapsamlı olarak bakmak ve değerlendirmek gerek. Bu durumda Türkiye'nin çıkar ve menfaatleri neyi gerektiriyorsa, onu yapmalıyız” dedi.

Savaş olmaması için Irak adım atmalı

Irak sorunu ile ilgili halen barış umudunun tükenmediğini de hatırlatan Abuşoğlu, olayın askeri boyutunun da ortadan kalkması için öncelikli olarak adım atılması gerektiğini vurguladı. Gelişmelere bakıldığında, olayın bundan sonra askeri boyutunun ortadan kalkmasının zor görüldüğünü hatırlatan Abuşoğlu, “Ama biz hala sorun barışçıl yollardan çözümlenecek neden ümitliyiz. Ümidimizi yitirmedik. Yeter ki Irak bu konuda adım atsın. Çarşambadan sonra her ne kadar zor olsa da halen ümit var” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *