ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Vergi barışı anlatılacak

Vergi barışı anlatılacak
YAYINLAMA: 12 Kasım 2021 / 14.17
GÜNCELLEME: 12 Kasım 2021 / 14.17
Vergi Barışı Kanunu hakkında serbest muhasebeci ve mali müşavirlerle mükellefi bilgilendirmek amacıyla bugün Gaziantep Ticaret Odası’nda bir toplantı düzenleniyor. Saat 1:30‘daki toplantıya bakanlıktan uzmanların da katılacağı belirtildi.

Uzmanlar kanunu anlatıyor

Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Odası tarafından düzenlenen toplantıya, kanunla ilgili aydınlatıcı bilgi vermek için maliye bakanlığı gelirler baş kontrolörü Bülent Büyükdoğan ile kontrolör Ahmet Şanlı’yı davet ettiklerini belirten Bayram Hamiş, söz konusu kanunun 4811 sayılı Vergi Barışı Kanunu olarak 27.2.2003 tarihinde resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdiğini belirtti.

Mükellefler için önemli toplantı

Kanunla ilgili açıklamayı ve aydınlatıcı bilgileri meslek mensupları ve mükelleflerle paylaşmak istediklerini söyleyen Hamiş, toplantının bir bölümünün soru cevap şeklinde geçtiğini ifade ederek, dört ana kanun ile alınacağını açıkladı. Hamiş, “Kanun geçmiş yani 31.8.2002’den önceki tüm vergi borçlarının, vergi mahkemelerinde ve Danıştay’daki dava dosyaları Kapsıyor. En önemlisi 1998-2001 yıllarının matrah arttırımında bulunursa, geriye dönük olarak bir yıllar incelemeye alınmayacak. Bu dört önemli konu ile ilgili meslektaşlarımız ve mükellefleri bilgilendireceğiz. Tüm mükellefler bu toplantıya davetlidir, mutlaka katılmalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *