ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Yıllardan beri verilen emek boşa gitmesin

Yıllardan beri verilen emek boşa gitmesin
YAYINLAMA: 02 Nisan 2026 / 11.12
GÜNCELLEME: 02 Nisan 2026 / 11.12

CHP Gaziantep Milletvekili Mustafa Yılmaz, Başbakan Erdoğan’ın yazılı olarak cevaplandırması amacıyla ekonomiden Cumhuriyet kazanımlarının aşındırılmasına kadar dört soru yöneltti. Her birinin kendi içerisinde ayrı şıkları da bulunan sorularda Yılmaz’ın ülke geleceğine yönelik endişeleri yer aldı.

Mustafa Yılmaz, Başbakanı soru yağmuruna tuttu

“Uzun zamandan beri hükümetin bazı yetkililerinin başta laiklik olmak üzere Cumhuriyetin temel kazanımlarını aşındırma, yok etme ve toplumu germe konusundaki çabaları devam etmiştir. Bunun sonucunda yıllardan beri ekonomiyi düzeltmek için gösterilen gayretler boşa gitmişe benziyor" diyen Yılmaz, Son günlerde ekonomideki bozukluklar enflasyon hedefinin tutmayacağını göstermektedir. Enflasyonun yüzde 5 in çok üstünde olacağı tahmin edilmektedir. Yıllık enflasyon ücretlerinin maaşına yapılan ve yapılacak olan zammın hesabında önemli rol oynamaktadır” diye konuştu.

Cumhuriyet değerlerini aşındırmaktan ne zaman vazgeçeceksiniz?

Yılmaz’ın ilk sorusu “Cumhuriyet değerlerini aşındırma çabalarından vazgeçmeyi düşünmüyor musunuz? Ayrıca bazı hükümet üyeleri ve AKP’lilere (Özellikle çizgiden çıkan belediye başkanlarına) tavsiyede bulunmayı düşünmüyor musunuz?" oldu.

Ücretliye zam düşünülüyor mu?

İkinci soru ise "Enflasyonun yükselmesi sonucu ücretlilerin maaşına yapılan zammı yeniden gözden geçirmeyi düşünüyor musunuz?" şeklinde. Yılmaz’ın üçüncü ve dördüncü soruları da bozulan ekonomik dengelerin daha da kötüleşmeden tedbir alınıp alınmayacağı yönünde olurken Yılmaz şöyle devam etti: “Hükümet Kemal Derviş in önderlik ettiği ekonomik programdan sapmış mıdır? Sapmışsa yeniden Kemal Derviş'in ekonomik programına dönmeyi düşünüyor musunuz? Bozulan ekonomiyi düzeltmek için Kemal Derviş'i Birleşmiş Milletlerdeki görevinden tekrar ekonominin başına getirmeyi düşünüyor musunuz?

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *