Çıraklık, kalfalık ve ustalık yasası gereğince Sanat okulunda kursa tabi tutulan 7 Meslek grubundan 542 kişiye ustalık belgeleri törenle verildi. Kurslara 593 kişi katılmıştı. Toplantıya Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ, Vali Yardımcısı A. Nedim Çetin, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uçkan ve daire amirleri katıldı.
Törene Atatürk için saygı duruşunda bulunularak başlandı. Sanat Okulu Müdürü Mehmet Karaoğlan açış konuşmasını yaptı. Konuşmasında 6000 sanatkâr ustadan bu mevsim ancak 593'ü ustalık kursuna çağrılabildiğini, diğerlerinin de kursa tabi tutulacağını, 10 bin kalfa ve 20 bin çırağın eğitime tabi tutulmak için sıra beklediğini söyledi
Oto sanatkârları derneği başkanı Ömer Acıoğlu Belediyeden 4000 sanatkar için KÜSGEM gibi işyeri istedi. Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uçkan da yaygın ve örgün eğitim konuların da bilgi vererek: “Her fert kendim yenilemek zorundadır. Bütün meslek mensupları gelişen teknolojiye ayak uydurmak için yeni bilgileri öğrenmelidir. Düşünen kaflar ışıldayan gözler ve çalışan ellerle gelecek bizimdir.”
Belediye Başkanı Ertuğ: “Gazianteplinin başlıca özelliği, sanata olan tutkusu ve üstünlüğüdür. KÜSGEM yanından geçen yolun güzergahım değiştirerek ustalarınıza yeni işyerini plân da olmamasına rağmen ayırdım. Bana gurup veya tek tek müracaat etsinler kendilerine şimdiden yer ayırayım. 47 milyona mal olacak KÜSGEM'e 1 milyar 600 milyon sarfedildiği hal de ancak yüzde 47’si tamamlanmıştır. Size söz veriyorum önümüzdeki yıl dişimi, tırnağıma takarak KÜSGEM’i tamamlayacağım.”
Vali Yardımcısı A. Nedim Çetin de: “Devletiniz küçük sanayinin gelişmesi için gücünü Gaziantep'e teksif etmiştir. Kalkınmanın temel unsuru çırak, kalfa ve usta işbirliğidir.”