Üç aylık süreç içinde inşaatların %80’i tamamlandı. İl koordinasyon kurulu toplantısı vali Fikret Koçak başkanlığında yapıldı. Toplantıya garnizon Komutanı tuğgeneral Necati İkizoğlu, belediye başkanı Turan Ertuğ, ilçe kaymakamları yatırımcı dairelerin bölge ve şube müdürleri katıldı.
Toplantıyı açan Vali Fikret Koçak yatırımları zamanında gerçekleştiren yatırımcı dairelere teşekkür etti, aksatanların affedilmeyeceklerini söyledi. İlimizde gerçekleştirilmesine çalışılan yatırımların yüzde ellisinin gerçekleştiği işlerin zamanında bitirileceği öğrenildi.
Bu yıl ilimizde yaptırılmaya başlanan 191 dershanelik ile 138’de öğretmen lojmanı İnşaatı ise üç aylık süre içinde bitirilmek üzere inşaatlarda sıva yapılmaya başlandı. Çatılar çatılıyor. İnşaatlarda en ileri ilçe Oğuzeli, burada inşaatların tamamı bitmek üzere.
İlgililer Milli Eğitim Bakanlığı tarafından milli eğitim inşaatları için 525 milyon TL gönderildiğini, 100 milyon TL’de Özel idare den ayrıldığını, bu parayla 329 inşaatın tamamlanmak üzere olduğunu bildirdiler.
Vali Koçak öğretmen lojmanı ve derslik yapılan köylerde köylülerin de büyük yardımlarının olduğunu, en az 40 milyon TL katkıda bulunduklarını, ayrıca taş, kum, çakıl taşımada da yardımcı olduklarını bildirdi. Devletle köylünün el ele iş birliği sonucunda inşaat maliyetlerinin %50 düştü, emanet usulü ile yaptırılan inşaatların kısa sürede gerçekleştiği ifade edildi. Köylülerin emekleri dışında 40 milyona yakın yardımda bulundukları, büyük bir zevk, istek ve heyecanla çalışarak, yeni yeni hizmetler istediği vurgulandı.