ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Bakan, belediye başkanını uğurlamaya geldi

Bakan, belediye başkanını uğurlamaya geldi
YAYINLAMA: 12 Haziran 2023 / 12.46
GÜNCELLEME: 12 Haziran 2023 / 12.47
A.Turan Ertuğ’a Bakan, Vali, Garnizon Komutanı ve Borsa Başkanı birer şilt verdiler… Yeni belediye başkanı, eski belediye başkanına Gaziantep hemşerilik beratı verdi.

Vali Abdulkadir Aksu, görev süresi dolan Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ onuruna Şato lokantasında bir kokteyl verdi. Kokteylde Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Vehbi Dinçerler, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hayrettin Akın, Jandarma Tugay Komutanı Tuğgeneral Cevat Alpaslan, Anavatan Milletvekili Ata Aksu, Ünal Yaşar, Belediye Başkanı Ömer Arpacıoğlu, Nizip Belediye Başkanı Ömer Pekmez, siyasi partilerin il ve ilçe başkanları, dernek başkanları, daire müdürleri katıldı.

Belediye Başkanı Ömer Arpacıoğlu, görevi sona eren eski Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ’a başarılı hizmetlerinden dolayı Gaziantep’in hemşerilik beratını verdi.

Ertuğ yaptığı konuşmada Sayın Bakan Vehbi Dinçerler’in veda günüm dolayısıyla Gaziantep’e gelmesi çok önemlidir. Memlekete hizmet edenlere verilen değeri göstermiştir. Yeni görev alacaklara güven vermiştir. Kendisine en içten sevgi ve saygılarımı sunarım dedi.

Ertuğ daha sonra göreve hangi şartlarda başladığını ve neler yaptığını anlattı ve “Tanrının büyük bir lütfudur ki, ortada devlet yokken namusunu şerefini korumak için canını veren ve Gazilik unvanını alan bir şehirde belediye başkanlığı görevi yaptım.

Sayın Bakanım 1580 sayılı belediye kanununa işlerlik getirecek çalışmalar yapılmalı, bürokratik engeller ortadan kaldırılmalıdır. Aslında bürokrasi yoktur, bunu bizler meydana getiriyoruz.

Belediye başkan ve meclis üyeleri, milletvekilleri gibi yemin ederek, beyanname vererek göreve başlamalıdır. Atatürk’ün gösterdiği çağdaş hedeflere ulaşmalıyız. Eğitimde ve tarımda çağdaşlık gerçekleştirilmelidir” dedi.

Ticaret Borsası Başkanı Ertuğ’a bir şilt verdi. Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hayrettin Akın, A. Turan Ertuğ’a hizmet belgesi verdi ve “12 Eylül ve Atatürk felsefesine uygun belediye hizmetleriniz daima şükranla anılacaktır. Verilecek yeni devlet görevlerinde de üstün başarılar dilerim” dedi.

Vali Abdulkadir Aksu Ertuğ’a takdir belgesi verdi. Vali Aksu: “Gaziantep’imize hizmet etmiş, eserlerine eserler katmış sayın Ertuğ çok kritik ve önemli dönemde görev yüklenmiştir. Kadirşinas Gaziantepliler sayın Ertuğ’u unutmayacaklardır” dedi.

Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Vehbi Dinçerler, Gaziantep’e ciddi hizmet veren Ertuğ’un veda gününde bulunmak için sıkışık işlerini bırakarak geldiğini, devlete hizmet verenlerin daima yüceleceğini ifade ederek bir hizmet şilti verdi.

Tören 2 saat sürdü ve saat 22’de bitti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *