İmar ve İskan Bakanlığı tarafından son olarak yapılan açıklamada, ruhsatsız, başkalarının arsasına inşaat yaptıranlarla, kaçak inşaat sahiplerinin 20 Haziran’a kadar belediyelere mutlaka başvurması gerektiği, aksi taktirde inşaat bedeli kadar ceza alınacağı açıklandı.
Bakanlık tarafından yapılan uyarılara rağmen şehrimizde kaçak ve ruhsatsız inşaat yaptıranlar da müracaat için bir kıpırdanma yok.
Belediye yetkilileri tarafından verilen bilgilerden öğrenildiğine göre 31 Mayıs akşamına kadar şehrimizde 10.249 kaçak inşaat sahibi imar yasasından yararlanmak için başvuruda bulundu. Geriye kalan 84.000 kaçak ve ruhsatsız inşaat yaptıranın 20 Haziran akşamına kadar belediyeye müracaat etmesi gerekiyor. Zamanın almasına rağmen imar yasasından yararlanmak için belediyenin açtığı buralara uğra yanına pek rastlanılmıyor.