ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Eczacılar da halktan şikayetçi

Eczacılar da halktan şikayetçi
YAYINLAMA: 09 Aralık 2021 / 14.52
GÜNCELLEME: 09 Aralık 2021 / 14.52
Bir eczacıdan neşredilmesi ricası ile aldığımız imzasız mektubu aynen yayınlıyoruz. Eczacılar halktan ve taksi şoförlerinden şikayetçi. Bir eczacının gazetemize gönderdiği mektubu aynen yayınlıyoruz.

Sayın Tuzcu, gazetemizin devamlı okuyucularındanım. Gazetenizde çıkan, haklı ve haksız bazı tenkitleri okuyorum. Memleket için çalışıyorsunuz. Uyarılarınızdan da gerçekten memnunuz. Teşekkür ederiz. Dünkü gazetemizde eczacılar hakkında çıkan yazınızı okudum. Ben de bu şehrin bir eczacısı olarak üzüldüm. Bazı haksız suçlamalarınız için bizlerle veya oda başkanlarımızla görüşüp bilgi aldıktan sonra yazmanızı dilerdim. Bizler de bu memlekette en uzun mesai yapan müesseselerdeniz. Gece nöbeti de bu işin ayrıcalığı. O anarşi yıllarında esnafın çoğunu saat 15:00’te dükkanı kapatıp giderken, bizler sabahlara kadar nöbet tutuyorduk. Nöbet tutmadığımız takdirde ceza uygulanıyordu. Şimdi durum çok iyi, çok şükür huzurlu günlere kavuştuk. Bizler de güvenle nöbet tutuyoruz. Yazınızda bahsettiğiniz gibi üç eczane değil, dört eczanedir. Hatırlatırım, sizde nöbet çizelgesi vardır. Gaziler Caddesi, Hürriyet Caddesi, Garajlar ve Suburcu caddelerinde iki eczane olmak üzere nöbetçidir. Merkezde mutlaka nöbeti bulunur. Karşıyaka semtindeki eczaneler her gün nöbet tutmaktadır.

Nöbet çizelgesi asılmıyor dinliyor. Her eczanede mevcuttur, mutlaka değişir. Sağlık müdürlüğü kontrolündedir. Çok meslektaşımız bu yüzden ihtar almıştır. Acil vakalar bize daha çok hastanelerden gelir. Hastanelerde nöbet çizelgemiz vardır, üstelik her eczane hastane kapısına kağıt yapıştırır.

Maalesef bu işi ticaret haline getiren taksicilerimiz, hastane kapısında beklerler, hasta sahibinin o zayıf anından faydalanıp fazla para almak için, nöbetçi eczane bulamıyoruz diye, bildikleri halde bütün memleketi dolaştırırlar. Nöbetlerde kaldığım için ben bu işe çok şahit oldum. Halkın komik şikayetlerini dinledim.

Bizim de halktan şikayetimiz var. Nöbetlerimizde gelsinler beraber oturup vakaları birlikte görelim.

Eczaneler hastanelerden gelen acil vakaların reçetelerine bakmakla görevlidir. Gece saat 02:00’de sabun, gripin almak için bizleri uyandıranlar çok olmuştur. İlaçların zaman zaman bulunmaması bizlerin suçu değildir. Biz eczacıyız, benzerini verelim, dediğimiz zaman kızıyorlar. Tiyatro salonu duvarına nöbetçi eczane adının yazılma işini oda başkanımız size izah edecektir.

Mektubum aynen yayınlanmasını rica ediyorum. Saygılarımızla.

Eczacı isim ve imza yok

Sabah’ın notu:

Nöbetçi eczanelerin arttırılması konusundaki haber vatandaşların istekleridir.

Gazetemiz daima vatandaşların hizmetindedir. Onların istediklerinin haklı veya haksız oluşunu ilgili merciler teyit eder ve ona göre hareket ederler. Yukarıda mektubun sahibi sayın eczacı, kendisinin çok haklı gördüğü fikirlerini aksettirirken mektubuna acaba neden imzasını atmamıştır?

Gazeteler imzasız mektuplara önem vermezler. Fakat bu mektup, bir meslek mensuplarının tepkisini yansıttığı için, iddialarında haklı veya haksız olsunlar, gazetemiz onların da fikirlerini ilgililere ve halka duyurmakla görevlidir.

Kime olursa olsun yazdığı mektubu imza atmak aydın bir kişiliğe sahip olmak demek olduğunu sayın eczacı hatırlatmayı da yine bir gazetecilik görevi olarak bilmekteyiz.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *