ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Sosyal Demokrasi Partisi Genel Başkanı Erdal İnönü şehrimizde

Sosyal Demokrasi Partisi Genel Başkanı Erdal İnönü şehrimizde
YAYINLAMA: 12 Nisan 2023 / 15.31
GÜNCELLEME: 12 Nisan 2023 / 15.51
İnönü partisinin seçim tarihine itirazının olmadığını söyledi

Dün Gaziantep’e gelen SODEP Genel Başkanı Erdal İnönü İl merkezinde bir basın toplantısı yaptı. İl teşkilatı yöneticilerinin de bulunduğu toplantıda konuşan Erdal İnönü: “Daha önceleri de değindiğimiz gibi, Anavatan Partisi iktidarının mahalli seçim tarihi erken bir tarihtir. İktidar Partisi, 6 Kasım seçimlerinden sonraki kendi lehine olan havanın bozulmaması, halkın zaman geçince doğruyu ve esas oyunu kullanacağı yeri tayin edememesi için mahalli seçim tarihini hemen erkene almıştır. Bilindiği gibi Halkçı Parti ile MDP Partisi Anayasa Mahkemesine itirazda bulundu. Mahkeme konuyu inceliyor. Bir karara varacaktır. Ama seçim tarihinin değişeceğini sanmıyorum. Biz bir itirazda bulunmadık. Bizim için önemli olan seçimlere girmiş olmaktı. Bu oldu. Her ne kadar kırsal kesimlerde çok iyi tanınmamış durumda isek de merkezde iyiyiz. İktidar partisinin seçimleri erkene alması da kendine fazla yarar getirmeyecektir. Çünkü acele ile aldığı ekonomik kararlar yanlıştır ve kısa zamanda kendini gösterecektir. Sanayi kesimi şimdiden zor duruma girmiştir. Tabiatıyla Gaziantep sanayisi de bundan etkilenecektir. İktidar TRT’den de yaralanarak propagandalar yapmaktadır. TRT bir bankerin beraat ettiğini yayınlıyor, ama partilerin önemli haberlerini bile yayınlamıyor. Bu da iktidar partisinin yanlı tutumuna paralel bir tutumdur. Görülüyor ki memlekette demokrasi henüz söylendiği gibi yerleşmemiş” dedi.

Bir sorumuz üzerine İnönü şöyle konuştu: “Kırsal kesimde iyi tanınmamış olmamız, mahalli seçimlerdeki şansımızı etkilemez. Çünkü şehirlerde sosyal demokrat kesim fazladır ve işin bilincindedir. Tüm sosyal demokratların saflarımızda olacağına inanıyorum”

İnönü, bir başka sorumuzu da şöyle cevaplandırdı: “Mevzuat muvacehesinde Halkçı Parti ile resmen birlikte hareket etmemiz mümkün değildir. Ancak bu partide de tamamiyle bizim paralelimizde olan gerçek sosyal demokratlar çoktur. Bunlarında bize oy kullanacağını düşünürsek memleket hizmetinde fikir ve gönül birliği içinde bulunulmuş olur ki matlup olanda budur. Esasen 25 Mart’a kadar halkımız iktidarın yanlış uygulamalarını anlayacak, değerlendirmeyi buna göre yaparak oy kullanacaktır. Yerel seçimlerde iktidar partisi kendine fazla güvenmesin”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *