“Biz eğitime önem veren örf adetlerine bağlı milliyetçi bir partiyiz. Sosyal adaletin gerçekleşmesi, herkesin payına düşeni alması, huzur, güven ve bolluk içerisinde yaşaması için de sosyal adaletiz. Şimdiye kadar Türkiye’de kurulmuş en ileri yenilikçi bir partiyiz.
Serbest rekabet piyasasına dayanan ekonomik görüşteyiz. Rekabet olan yerde bolluk olur, ucuzluk olur. Tersini değilse karaborsa doğar. Çünkü nasıl olsa malımı satarım, rakibim yoktur, düşüncesi hakimdir.
Türkiye’nin ekonomik kaderini belirleyecek olan çiftçiyi devletin desteklemesi lazım. Çünkü en geniş üretici kesim tarım alanıdır. Bu topraklar 100 milyon insan besler. Türkiye gibi esnafı bol ikinci bir ülke dünyada yoktur. Bu değerlendirilirse çok sevinirler. Çünkü esnaf kendi kendinin patronudur. Esnaf ihracat yapabilecek duruma getirilmeli. Esnafı bol ve güzel örnekleri bulunan en güzel ilimizde Gaziantep’tir. Esnafın desteklenmesi ve yardımcı olunması lazım. Üretici, tüccar ve sanayiciye de destek olmamız lazım. Devlet alt yapılarını yapmalı, hile yapmamalıdır. Dar gelirli halkı karlı projelere ortak etmek gerek. Örnek verir olursak: boğaz köprüsü 6 milyara mal oldu. Şimdi yılda 8 milyar kar ediyor. İkinci bir boğaz köprüsü neden yapılmaz ve halk ortak edilmez?”