Piknik alanında çevreye atılan atıklar sinek yuvası haline geliyor. Önceki gün Dülük ormanı alanını yanma tehlikesi ile karşı karşıya geldi. Yangın başlangıcında Vali Fikret Koçak ve garnizon Komutanı tuğgeneral Necati İkizoğlu’nun çabalarıyla kısa sürede söndürüldü. Örtü yangını şeklinde başlayan yangın ağaçlara bulaşmadan ilçe sakinleri tarafından getirtilen itfaiye ekiplerince söndürüldü.
Dülük ormanının güneye bakan, girilmesi yasaklanan ve tellerle diğer yerlerden ayrılan orman bölgesinde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Ağaçları altında başlayan örtü yangını şeklindeki 4-5 dönüm alanı kapladı. Ağaçların tutuşmasına az kalmışken duruma vali Fikret Koçak ve garnizon Komutanı tuğgeneral bizzat el koyarak söndürülmesini sağladı. İlçelerden de itfaiye ekipleri getirildi.
Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Vali Fikret Koçak: Ormanlar hepimizindir. Tüm vatandaşlarım onları canı gibi korumalıdır. Yasaklanan yerlerde ateş yakılmamalı, sigara izmaritleri atılmamalıdır. Ateş yakılması için özel yerler yaptırdık. Buraları kullanılmalıdır. Aksi taktirde canımızdan çok sevdiğimiz ormanlarımız göz açıp kapayıncaya kadar yanar, kül olur.
İncelemelerimde piknik alanını pislik içinde buldum. Yemek ve meyve attıkları sağa sola atılmış. Çöpleri için bir de onlar koydurduk. Daha da koyacağız. İnsan hiç olmazsa çöplerini Bir naylon torbaya koyar. Buda olmazsa yakınındaki çöp kutusuna atar. İnsan oturduğu yerden belli olur. Hayvanlarla insanlar arasındaki fark budur.
Vatandaşlarımdan tekrar tekrar rica ediyorum. Ormanlarımızı korusunlar, birbirlerini ikaz etsinler. Pislikleri ormana atmasınlar. Zira sinek yuvası haline geliyor.