ANASAYFA arrow right Güncel

30 bin kişilik dini bir grubu PKK karşıtıymış gibi göstererek Gaziantep’e yerleştirdiler

30 bin kişilik dini bir grubu PKK karşıtıymış gibi göstererek Gaziantep’e yerleştirdiler
YAYINLAMA: 21 Ocak 2024 / 21.32
GÜNCELLEME: 21 Ocak 2024 / 21.40

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Gaziantep’e gelen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu, “Sınırlardan günlük olarak 1000 ile bin 200 kişi Türkiye’ye giriş yapıyor. Belediyeler, halkın parasını sığınmacılara harcıyor” dedi

 

 

 

Sınırlardan günlük olarak 1000 ile bin 200 kişinin Türkiye’ye giriş yaptığını söyleyen Özdağ, “Suriye’nin kuzeyinden 30 bin civarındaki dini bir grup PKK karşıtıymış gibi gösterilerek sınırdan geçirildiler ve Gaziantep’in bir mahallesine yerleştirildiler. Gaziantep, 2011 yılından beri sığınmacıların ağır baskısı altındaydı. Büyükşehir belediyesi ve ilçe belediyeleri Gaziantep halkının parasını bu şehirdeki sığınmacılar için harcadılar, harcamaya da devam ediyorlar” dedi.

Antep, 2011’den beri sığınmacılar meselesinin ağır baskısı altında

Suriye’nin kuzeyinden dini bir grup PKK karşıtıymış gibi Türkiye’ye geçirilmiş, Gaziantep’e getirilmiş ve Gaziantep’te bir mahalleye yerleştirilmiştir. Sayıları 30 bin civarında. Gaziantep, 2011’den beri sığınmacılar meselesinin ağır baskısı altındaydı. Gaziantep’teki belediyeler Gaziantep halkının parasını bu şehirdeki sığınmacılar için harcadılar. Türk halkının vergileri, Gazianteplilerin hakkı olan paralar sığınmacılar için harcanıyor ve bu politikalar da Gaziantep’i yeni göçlerin çekim merkezi haline getiriyor. 'Gaziantep’e gelin, biz size kırtasiye de veririz, çanta da veririz, sosyal yardım da yaparız, gelin' şeklinde yapılan, izlenen bir politika var.

Zafer Partisi’nin Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Aday’ının Mehmet Pamuk olduğunu açıklayan Özdağ, 31 Mart yerel seçimlerinde Gaziantep halkından destek istedi.

Uygulanan politikalarla Gaziantep yeni göçlerin merkezi haline getirildi

Özdağ, uygulanan politikalarla Gaziantep’in yeni göçlerin merkezi haline getirildiğini sözlerine eklerken, “Kırtasiye, çanta, sosyal yardım yaparız diyerek sadece gelin şeklinde izlenen bir politika var. Yerel seçimlere giderken Zafer Partisi olarak 2011’den bu AKP’li belediyelerin kenti sığınmacılar için cazip merkezi haline gelen bu politikalarına son vermeleri için Gaziantep halkına sesleniyoruz; eğer bu kentin sığınmacılar için bir çekim merkezi olmasından çıkarılmasını ve Orta Doğu’dan ipini koparanın, elini kolunu sallayarak gelmesini engellemek istiyorsanız, yerel seçimlerde oyunuzu Zafer Partisi’ne verin” çağrısında bulundu.

Kentte 800 bin civarında sığınmacı ve kaçak göçmenler yaşıyor

Kentte 800 bin civarında sığınmacı ve kaçak göçmenlerin yaşadığını söyleyen Genel Başkan Özdağ, “Zafer Partisi’nin yöneteceği büyükşehir belediyesi ve ilçe belediyeleri bazı kararları kararlılıkla alıp uygulayacaklar. Belediye kaynaklarından sığınmacılara yardım yapılmayacak. Bu şehirde sığınmacılara iş yeri açma izni vermeyeceğiz ve açılmış kaçak iş yerlerinin tamamını kapatacağız. Suriyeliler burada kaldıkları sürece alışverişlerini Türk esnaftan yapsınlar. Çünkü Suriyeliler, bu şehre şükran borçlu. Sığınmacılar belirli sosyal tesisleri ve parkları kullanacak. Gaziantep halkının vergileri ile yaptırılan sosyal tesisler, parklar ve bahçeler, sığınmacılar tarafından kullanılmasına izin verilmeyecek” şeklinde konuştu.

Uyuşturucu bu kentin başındaki en büyük belalardan bir

Uyuşturucu ile mücadele edeceklerini sözlerine ekleyen Özdağ, “Çocuklarımızı elimizden alan uyuşturucu bu kentin başındaki en büyük belalardan biridir. Çocukların veya torunlarının uyuşturucu tehdidi altında olmasından canınız sıkılmıyor mu? Uyuşturucunun sığınmacılarla birlikte arttığını görmüyor musunuz? Her ilçe ve mahallede spor tesisleri kurup, atanamayan öğretmenleri buralarda istihdam ederek gençlik ile uyuşturucu arasında bir spor duvarı öreceğiz” diye konuştu

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *