ANASAYFA arrow right Güncel

Aday belirleme sürecinde hata yapıldı

Aday belirleme sürecinde hata yapıldı
YAYINLAMA: 09 Haziran 2023 / 21.25
GÜNCELLEME: 09 Haziran 2023 / 21.26
Öz eleştiri yapan Halkların Demokrat Partisi Gaziantep İl Eş Başkanı Avni Binici, Antep’te oy kaybı yaşadıklarını kabul etti

Binici, “Antep ittifak adayını taşıyacak pozisyonda değildi. Dolayısıyla aday belirleme sürecinde bir hata yapıldı” öz eleştirisi yaptı.

Sandıktan çıkan mesajı aldıklarını dile getiren Binici, “Antep’te parti teşkilatlarını istediğimiz gibi harekete geçiremedik. Yeşil ve Sol Parti’yi halkımıza yeterince tanıtamadık ve anlatamadık. Emek ve Özgürlük ittifakı içerisinde yer alan Emek Partisi’nden bir adayın birinci sıradan gösterilmesi taban tarafından tepki ile karşılandı” dedi.

Öz eleştiri yaparak yeni bir yapılandırma sürecini başlattık

Binici, “Seçimden sonra parti olarak ciddi olarak öz eleştiri yaparak yeni bir yapılandırma sürecini başlattık. Eksiklerimizin farkındayız. Yaptığımız hataları yeniden yapmamak için gerekli çalışmaları yapacağız ve yolumuza kaldığımız yerden devam edeceğiz. Ayrıca bir yıldan beri partimizin üzerinde ciddi bir baskı söz konusu. Partinin kapatılma davasının seçim sonrasında bırakılması için yaptığımız tüm başvurular reddedildi. Dolayısıyla halkımızı seçeneksiz bırakmamak için Yeşil ve Sol Parti çatısı altında seçime girmek zorundan kaldık. Bu da oy kaybı yaşamamıza neden oldu” açıklamasını yaptı.

Bu ittifak bu seçime değil, geleceğe dönük yapıldı

Seçimlerde merkezi yönden kararlar alındığını sözlerine ekleyen Binici, “Emek Partisi, Emek ve Özgürlük ittifakının bir parçası. Sevda Demir Karaca’nın Yeşil ve Sol Partisi’nden istifa edip kendi partisine geçmesi ittifakın dağıldığı anlamına gelmiyor. Sevda Karaca Demir ittifakın Antep milletvekili. İttifak dahilinde çalışmalarımızı yapacağız. Çünkü bu ittifak bu seçime değil, geleceğe dönük yapıldı” diye konuştu.

Partilerin tamamı bu ülkede bir değişimi talep ediyor ve istiyor

Binici, “Amacımız vekil çıkarma değil, tüm muhalefeti bir araya toplamak ve bir güç haline getirmek. Çünkü ittifak yaptığımız partilerin tamamı bu ülkede ciddi anlamda bir değişimi talep ediyor ve istiyor. Bu anlamda önümüzdeki süreçte eksiklerimizi tamamlayarak ve dayanışmamızı arttırarak yolumuza devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Teşkilatlarımızı yeniden dizayn ederek yerel seçimlere çok daha güçlü bir şekilde hazırlanacağız

Yerel seçimlere yönelik değerlendirmelerde bulunan Halkların Demokrat Partisi Gaziantep İl Eş Başkanı Avni Binici, konuşmasını şu kelimelerle sürdürdü: “Kararların merkez tarafından alınıp yerel yönetimlerin arka planda kalması da seçim sonuçlarını olumsuz etkiledi. Bu anlamda yerel teşkilatlarımızı çok güçlendireceğiz. Yakın zamanda partinin büyük kongresi de gerçekleşecek. Hatalarımızı tekrarlamayarak, sandıktan çıkan mesajı almış bir şekilde teşkilatlarımızı yeniden dizayn ederek yerel seçimlere çok daha güçlü bir şekilde hazırlanacağız.” Fatma Karabacak

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *