Protesto edilen senette ilk 10’da yer aldı
Ekonomik krizin her geçen gün daha da derinleşmesi işletmeleri çıkmaza doğru sürüklüyor. Protesto edilen senette, ülke genelinde ilk 10’da yer alan Antep, bölgede ise liderliğini sürdürdü.
İşletmelerin ekonomik bilançosu
netlik kazanmaya başladı
Sıkı para politikasının yanı sıra yüksek faiz nedeniyle kredi kullanamadığı için çarkını döndürmekte zorlanan işletmelerin ekonomik bilançosu temmuz ayı verileriyle daha da netlik kazanmaya başladı. Türkiye’de 7 aylık dönemde 188 bin 366 senet protesto edilirken, bu rakam kentimizde 4 bin 335 olarak kayda geçti.
Protesto edilen senet sayısında
yaşanan artış korkutmaya devam ediyor
Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi, ocak-temmuz döneminde protesto edilen senet sayısını açıkladı. Ortaya çıkan tablo, ekonomik buhranın ne kadar derine indiğini bir kez daha ortaya koydu. İstatistiklere göre Geçen yılın 7 aylık döneminde 4 bin 18 senedin protesto edildiği Antep’te bu sayı bu yılın aynı döneminde 4 bin 335’e çıktı. Protesto edilen senet sayısında yaşanan artış ise korkutmaya devam ediyor.
Antep’inde içerisinde yer aldığı Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde protesto edilen senedin en fazla olduğu şehirlere bakıldığında 4 bin 335 ile listenin başında yer alıyor. İkinci sırada 2 bin 578 ile Şanlıurfa, üçüncü sırada 2 bin 97 ile Diyarbakır, dördüncü sırada 676 ile Mardin, beşinci sırada 558 ile Adıyaman, altıncı sırada 510 ile Batman, yedinci sırada 145 ile Siirt ve sekizinci sırada 86 ile Kilis bulunuyor.
Bölgenin yanı sıra Türkiye genelince incelendiğinde İstanbul, 34 bin 866 protesto edilen senetle liderliği hiç kimseye kaptırmadı. İstanbul’u ise; 16 bin 101 ile Konya 15 bin 599 ile Ankara, 10 bin 928 ile İzmir, 8 bin 666 ile Bursa, 8 bin 466 ile Antalya, 4 bin 335 ile Gaziantep, 4 bin 155 ile Kayseri, 3 bin 855 ile Kocaeli ve 3 bin 465 ile Manisa izliyor. Haber Merkezi
