ANASAYFA arrow right Güncel

Antep’in en önemli sorunları beslenme, barınma ve güvenlik

Antep’in en önemli sorunları beslenme, barınma ve güvenlik
YAYINLAMA: 11 Ocak 2024 / 23.09
GÜNCELLEME: 11 Ocak 2024 / 23.10

Halkların Eşitsizlik ve Demokratik Partisi (DEM) Antep’te kongre çalışmalarını sürdürüyor. Araban ve İslahiye İlçe Kongreleri tamamlanırken, bugün Yavuzeli yarın Nizip İlçe Kongreleri yapılacak. 21 ve 22 Ocak’ta ise Şahinbey ile Şehitkamil İlçe Kongreleri yapılacak

 

Vatandaşın sorunlarına değinen Halkların Eşitsizlik ve Demokratik Partisi (DEM) Antep Eş Başkanı Avni Binici,“Antep’te ki halkın birçok sorunu var ama en önemli sorunları beslenme, barınma ve güvenlik. Bu sorunların tümü birbiri ile bağlantılı. Belediyeler sosyal yardımlar adı altında insanların iradesini ipotek altına almaya çalışıyorlar” dedi.

 

Binici, “Antep’in beslenme sorununu çözmek için kooperatif tarzında yeni oluşumları hayata geçireceğiz. Yani çiftçiyi üretime daha çok teşvik etmek. Ayrıca şehirde kentsel dönüşüm adı altında bir rantsal dönüşüm gerçekleştiriliyor. Bunu ticaret mantığı ile değil, insanlar gerçekten insan gibi yaşayabileceği alanlar yaratılması yönünde projelerimiz var” ifadelerini kullandı.

Şehir ciddi bir uyuşturucu sorunu ile karşı karşıya

Antep’te uyuşturucu kullanım yaşının 10’lara kadar düştüğü tespitini yapan Binici, “Şehir ciddi bir uyuşturucu sorunu ile karşı karşıya. Hırsızlık, gasp ve fuhuş gibi olaylarda bir artış söz konusu. Bunların yaygınlaşmasının nedeni ise uygulanan politikalardan kaynaklanıyor. 10 yaşındaki çocuk uyuşturucu kullanıyorsa ve bu konuda hiçbir şey yapılmıyorsa bu bir insanlık suçudur. Kentin valisinden belediye başkanına il emniyet müdüründen ilçe emniyet müdürlerine kadar herkes bu işin sorumlusudur. Dolayısıyla bu sorun çözmek için ciddi çalışma yürütmek lazım” şeklinde konuştu.

Antep’te DEM Parti ile yolumuza devam edeceğiz

Halkların Eşitsizlik ve Demokratik Partisi (DEM) Antep Eş Başkanı Avni Binici, kongre sürecinin başladığını ifade ederken, il kongresinin 4 Şubat tarihinde yapılacağını belirtti.

Kongre Hazırlık Komisyonu’nun çalışmalarını sürdürdüğünü kaydeden Binici, “Araban ve İslahiye’de kongrelerimizi gerçekleştirdik. Bugün Yavuzeli kongremizi gerçekleştireceğiz. 13 Ocak’ta Nizip, 21 ve 22 Ocak tarihlerinde ise Şahinbey ve Şehitkamil kongrelerini yapacağız. Sonrasında ise il kongremizi düzenleyeceğiz. Antep’te DEM Parti ile yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Adaylarımızı kent uzlaşısı sonucunda belirleyeceğiz

İl Eş Başkanı olmak isteyenlerin Kongre Hazırlık Komisyonu ile görüşmeler gerçekleştirdiğini sözlerine ekleyen Binici, büyükşehir ve ilçe belediyelerde aday çıkaracaklarını vurguladı. “Adaylarımızı kent uzlaşısı sonucunda belirleyeceğiz. Yani aday belirleme sürecinde kentteki halkımız, Sivil Toplum Kuruluşları ve dernekler aktif olarak rol alacak. Yerel yönetimlerin hak ettiği temsiliyete kavuşması için çalışıyoruz” açıklamasını yaptı.

Son iki yılda binlerce kalifiyeli gencimiz yurt dışına gitti

Halkların Eşitsizlik ve Demokratik Partisi (DEM) Antep Eş Başkanı Avni Binici,  gençlerin yurt dışına göç ettiğini sözlerine eklerken, konuşmasını şöyle tamamladı: “Özellikle son iki yılda binlerce kalifiyeli gencimiz yurt dışına gitti. Giden kişi sayısı da gün geçtikçe artıyor ve bu politika bilinçli bir şekilde uygulanıyor. Ülkede düşünebilen ve üretebilen insanlar istemiyorlar. Çünkü üreten ve düşünebilen insan yerel yönetimlere talip olacak. 10-15 yıl sonra tüm mesleklerle ciddi sıkıntılar yaşayacağız.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *