ANASAYFA arrow right Güncel

Antep’teki her iki gençten biri işsiz

Antep’teki her iki gençten biri işsiz
YAYINLAMA: 25 Mart 2024 / 19.49
GÜNCELLEME: 25 Mart 2024 / 19.49

Halk Buluşması kapsamında Gaziantep’e gelen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstasyon Meydanı’nda coşkulu bir kalabalığa seslendi. Seçim otobüsü üzerinden seçmenlere seslenen Özel, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı başta olmak üzere ilçe belediye başkanlarını tek tek tanıtarak yerel seçimlerde destek istedi

İşsizlikten tarıma, tekstilden emekliye, ev kiralarından sağlığa kadar birçok alanda açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkan Özel, “Bu şehir hasta ona bir doktor lazım. Antep’teki 2 gençten biri işsiz ve çok büyük sıkıntı yaşanıyor. Sağlık tüm Türkiye’de kötüye gidiyor, ancak en fazla Antep’te kötüye gidiyor. Şehir Hastanesi büyük bir sıkıntıya dönüştü. İnanılmaz bir doktor açığı var” şeklinde konuştu.

CHP, Gaziantep’te hak ettiği yere gelen kadar çalışacağız

Özel, “Gaziantep, Cumhuriyet Halk Partisi’nin bugünlerini hak etmiyor. Biz Gaziantep’e apayrı bir önem vermeliyiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milli mücadele için ilk adım attığı ve milli mücadeledeki başarısından ve dirençliğinden dolayı, ‘Gazi’ unvanı verdiği şehrin, Cumhuriyet Halk Partisi’nin eskiden olduğu gibi en güçlü olduğu şehirlerden biri olması gerekiyor. Şu anda seçim sürecindeyiz. Seçimlerde geçse önümüzdeki süreçte bu parti Gaziantep’te hak ettiği yere gelene kadar Özgür Özel olarak elim Gaziantep’in üzerinde” ifadelerini kullandı.

Gaziantep’i geçmişteki gibi cumhuriyetçilerin kalesi yapacağız

Gaziantep’i geçmişteki gibi cumhuriyetçilerin kalesi yapacaklarını kaydeden Özel, Gaziantep’in yorulduğunu kaydederken, “Nasıl olsa her şartta bize oy veriyorlar diye sürekli ihmal eden bir anlayışla karşı karşıyayız. Antep’in nohut dürümü meşhur. 2018 yılında nohut dürüm 5 liraymış. Şimdi 50 lira. Altı senede 10 kat artmış. Böyle bir şey olur mu? Nasıl geçinilecek. Gaziantep’ de en düşük evin kirası 10 bin lira. Bir emekli eve kirayı verse aç oturacak, karnını doyurursa sokakta kalacak. Böyle bir anlayış olmaz” dedi.

Antep’teki her iki gençten biri işsiz

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Türkiye’de genç işsizliğin yüzde 40’a yaklaştığını sözlerine ekleyen Özel, Gaziantep’te ise genç işsizliğinde yüzde 43 civarında olduğunu kaydederken, “Antep’teki her 2 gençten biri işsiz ve çok büyük sıkıntı yaşanıyor. Erdoğan bu ülkede ekonomiyi ben bilirim, faiz sonuç değil, sebep, tüm dünya faizleri yükseltirken inadına faiz düşürüp, enflasyonu artırdığı ve herkes dövize yöneldiği öyle bir noktadayız ki garibanlar için döviz çok pahalı, ihracatçı için de çok ucuz” diye konuştu.  

Antep’te sağlık çok kötüye doğru gidiyor

“İstanbul, Ankara ve İzmir’deki yurt yaparak öğrencilerin yurt sorununu çözeceğiz. Burada sosyal konu projeleri ile kira sorununu çözeceğiz. Türkiye’nin dört bir yanında nasıl yüz güldürüyorsak Antep’te de yüzleri güldüreceğiz” diyen Özel, “Sağlık tüm Türkiye’de kötüye gidiyor, ancak en fazla Antep’te kötüye gidiyor. Şehir Hastanesi büyük bir sıkıntıya dönüştü. İnanılmaz bir doktor açığı var. Kadroların yüzde 35’i boş. Geçen ay Türk Tabipler Birliği 138 randevu sorgusu yapıyor. yüzde 64’üne randevusuzluk cevabı veriliyor yüzde 36’sı 5 gün sonrasına randevu alınabiliyor. Endoskopi ve ultrasona aylar sonrasına randevu veriyorlar. Antep’teki sağlık çilesine buradan dikkat çekiyoruz. Sağlık Bakanına sesleniyoruz; “Koca Antep’i duy”. Burada bir sağlık skandalı yaşanıyor” açıklamasını yaptı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *