ANASAYFA arrow right Güncel

Batılı demokrasi örnek alınıyorsa onun gerekleri de yapılmalı

Batılı demokrasi örnek alınıyorsa onun gerekleri de yapılmalı
YAYINLAMA: 13 Haziran 2023 / 21.16
GÜNCELLEME: 13 Haziran 2023 / 21.17
CHP Gaziantep Eski İl Başkan Yardımcısı Av. Yılmaz Ovayolu, partide değişimin artık kaçınılmaz olduğunu vurguladı

CHP’nin fabrika ayarlarına dönmesi çağrısında bulunan Ovayolu, “Toplumun farklı kesimlerine ulaşmalıyız, onlara temas etmeliyiz. Vizyonun ve siyasetin bakış açısının değişmesi lazım. Liderde bir değişim yaşanırken, aynı zamanda parti politikalarının da doğru şekilde yapılması gerekiyor” diye konuştu.   

 

Liderin yanı sıra zihniyet de değişmeli

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun partinin A takımını değiştirmesinin bir anlam ifade etmediğini ve sorunları çözmeyeceğini sözlerine ekleyen Ovayolu, “Aynı şeyleri yaparak farklı sonuçlar beklenemez. Son 6-7 dönemden beri milletvekili olanlardan bahsediliyor. Türkiye’nin herhangi bir şehrinde bu insanların yaptığını yapacak, aynı sorumluluğu alacak milyonlarca insan bulunuyor. Her şeye rağmen aynı kişilerle yola devam etme kararının doğru olduğunu düşünmüyoruz. O nedenle liderin yanı sıra zihniyetinde değişmesi lazım” dedi.

Her zaman batı tipi demokrasileri konuşup, aynı sorumluluk ve davranışı göstermemek olmaz

Ovayolu, Cumhuriyet Halk Partisi’nde değişimin olması gerektiğini kaydederken, “CHP sadece lider endeksli bir parti değil. Olaya lider açısından bakarsak yanlış yapmış oluruz. Ancak liderinde kendi öz eleştirisini yapmış olması gerekiyor. Her zaman batı tipi demokrasileri konuşup ancak batı tipi demokrasilerdeki lider anlayışının gerektirdiği sorumluluk ve davranışlarını yerine getirmeyen bir liderin doğru davranışlar sergileyebileceğini düşünmüyorum. Nasıl ki Batı Avrupa’da seçime giren sosyal demokratlar veya sol düşünceye sahip partilerin liderleri doğru tercihler yapmadığında ya da istenilen sonuçları alamadığında istifa ediyorsa CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisine oy veren ya da vermeyen herkese teşekkür edip istifa etmesinin doğru olacağını düşünüyorum” şeklinde konuşma yaptı.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun teşekkür edip ayrılması doğru olur

CHP’nin öz eleştiri yapması ve nerede hata yaptığının araştırılması gerektiğini kaydeden Ovayolu, “Gerek reklam gerek aday belirleme gerekse sosyal medyanın eksik kullanılması ya da toplumun farklı kesimlerine ulaşılıp ulaşılamadığı gibi konularda derinlemesine sorgulanma yapılması şart. Eğer bunlar yapılmazsa ise 2028 yılında da aynı sonucu almaya ve bu konuları konuşmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Enflasyonun yükselmesi ve satın alma gücündeki erime sürecek

Ekonomiye değinen CHP Gaziantep Eski İl Başkan Yardımcısı Av. Yılmaz Ovayolu, konuşmasını şu kelimelerle tamamladı: “Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in piyasalar tarafından tanınması olumlu bir gelişme, ancak Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nu Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı olarak atanması yabancı yatırımcıların ülkeye yatırım yapmasını olumlu yönde etkilemeyecek. Eğer bu ekonomi ile devam edilirse enflasyonun yükselmesi ve satın alma gücündeki erime sürecek.” Adem Kesenek

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *