ANASAYFA arrow right Güncel

“Bayram ikramiyesi” değil, “ikramiye” istiyoruz

“Bayram ikramiyesi” değil, “ikramiye” istiyoruz
YAYINLAMA: 19 Haziran 2023 / 22.48
GÜNCELLEME: 19 Haziran 2023 / 22.49
Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, memura bayram öncesinde 1 maaş tutarında ikramiye verilmesinin şart olduğunu söyleyerek, “Bayram ikramiyesi” değil, “ikramiye” verilmesini talep ediyoruz. Zira “Bayram ikramiyesi” ancak sosyal yardım olabilir. Biz, sendika olarak ikramiyenin “bayram ikramiyesi” adı altında verilmesinin incitici olduğunu değerlendiriyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Kararı ile 6772 sayılı Kan un kapsamında kamu işçilerine 2023 yılında ilave tediye ödemelerine ilişkin Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre ilki Kurban Bayramı öncesinde 23 Haziran'da, ikinci ilave tediye ödemeleri ise 18 Aralık'ta yapılacak. Kamu işçilerinin enflasyona karşı çok sıkı şekilde korunduğunu görüyoruz. Ne yazık ki memurların vergi dilimi düşük olduğu için çok kısa sürede daha fazla vergi yükümlülüğü altına girdiğini, enflasyona karşı korunmadığını, ikramiye verilmediğini ve diğer ödemelerin de günün koşulları dikkate alınarak memnuniyet seviyesine çıkarılmadığını ve ne yazık ki yoksulluğa mahkûm edildiğini görüyoruz. 

2018-2019 yıllarını kapsayan 4. Dönem Toplu Sözleşme ile 2020-2021 yıllarını kapsayan 5. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde memur için “en yüksek devlet memuru aylığının iki katı” “Dini bayram ikramiyesi” verilmesi istenirken, yetkili sendikanın siyasi ortaklığı farklı bir teklifle ortaya çıkıyor; “Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramında 1.100'er TL bayram ikramiyesi” ödenmesi talep ediliyor. Yetkili sendika önceki talebinden, memurlar aleyhine teklifte bulunarak emekliye verilen 1.100 TL’nın verilmesini istiyor. Hâlbuki ikramiye memurların hakkıdır. Masada kaybettiği halde çıkıp memurun aklıyla adeta alay edercesine “kazanım” lardan söz edilebiliyor. Dar ve sabit gelirli memurların bunu görmesi ve bilmesi gerekiyor. Sendikal açıdan, memurların aleyhine olabilecek her iş dünya literatüründe “sarı sendikacılık” olarak tanımlanıyor. Haber Merkezi

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *