ANASAYFA arrow right Güncel

Belediye başkanları, işçilerin iradesine ipotek koymuş durumda

Belediye başkanları, işçilerin  iradesine ipotek koymuş durumda
YAYINLAMA: 09 Ekim 2024 / 18.35
GÜNCELLEME: 09 Ekim 2024 / 18.35

Belediyelerde örgütlenmede sıkıntılar yaşandığını sözlerine ekleyen Belediye İş Sendikası Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Gökalp, ‘’Belediye başkanları, işçilerin iradesine ipotek koymuş durumda. ‘Şu sendikaya üye olacaksın’ diyerek işçinin iradesine saygı duymadan örgütlemenin önüne engeller çıkarıyorlar’’ eleştirisinde bulundu. 

İşçileri bu tür davranışlara yönlendirmek Anayasamıza göre suç.

Sendikalı olmanın Anayasal bir hak olduğunu vurgulayan Gökalp, ‘’Anayasa’nın 117 ve 118. Maddelerinde ‘Hiç kimse bir sendikaya üye olmaya, istifa etmeye zorlanamaz’ diye belirtilmiş. İşçileri bu tür davranışlara yönlendirmek Anayasamıza göre suç. Son dönemde Gaziantep’te sarı sendikanın yanı sıra ‘Kızılcılar’ isminde bir sendika daha çıktı. Belediye başkanları  ve yönetimleri birleştirici olmaları gerekirken ayrıştırıcı bir tavır takınıyorlar. Bunlardan en fazla zararı işçiler görüyor. İşçiler özgür iradeleri ile sendikalarını seçseler, o sendikalar daha iyi haklar için mücadele eder’’ dedi.

Birçok belediye işçi maaşını bile ödemekte büyük zorluk yaşıyor

Belediyelerde çalışanların en büyük sıkıntısının ekonomik kriz olduğuna dikkat çeken Gökalp, ‘’Son çıkan ekonomik tedbir paketleri doğrultusunda tüm belediyelerin sigorta borçları talep edilmeye başlandı. Dolayısıyla belediyeler çok sıkıntı yaşamaya başladı. Birçok belediyelerimiz işçi maaşını bile ödemekte büyük zorluk yaşıyor’’ ifadelerini kullandı.

En büyük sıkıntıyı işçi kesimi yaşıyor

Vergilerin arttırılmasının belediyelere yansıtılmadığını söyleyen Gökalp, ‘’Belediyeler halen İller Bankası’ndaki payı ile çarklarını döndürmeye çalışıyor. Çünkü vergiler arttı, ama İller Bankası’nda gelinen paralarda herhangi bir artış olmadı. Bunun da en büyük sıkıntısını işçi kesimi yaşıyor. Belediyelere ‘Ek protokol’ ile gittiğimiz de belediye başkanları, ‘Maaşları bile zor ödüyorum’ diyor’’ açıklamasını yaptı.

İnsanlar ekmek korkusu ile sesini çıkaramıyor

İlkeli ve ideolojik sendikacılıktan yana olduklarını belirten Gökalp, ‘’İşçiye zulüm ve mağdur eden hangi parti olursa olsun onun karşısında duruyoruz, durmaya da devam edeceğiz. Zamanında hem CHP hem de DEM Partililerin kazandığı belediyelerde bile eylem yaptık. Sendikacılığın anlamı bu. İşçileri hiç eleştirme hakkımız yok. Ülkemizin içerisinde bulunduğu ekonomik koşullar belli. İnsanlar ekmek korkusu ile sesini çıkaramıyor. İşçilerin sendikal tercihine saygı gösterilse belki bazı sendikalar şube bile açamaz belki de bazı sendikaların üye sayısı artar’’ şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *