ANASAYFA arrow right Güncel

Bir değişime ihtiyacımız var

Bir değişime ihtiyacımız var
YAYINLAMA: 13 Temmuz 2023 / 21.34
GÜNCELLEME: 13 Temmuz 2023 / 21.35
İl ve ilçe kongre süreçlerinin yakın zamanda başlayacağını sözlerine ekleyen HDP Gaziantep Eş Başkanı Avni Binici, “Kasım ayı ile birlikte kongre süreçlerimiz start alacak. Bu mevcut görevde olanların yetersiz olduğu anlamına gelmiyor, lakin bir değişime ihtiyacımız var. Türkiye’nin toplumsal sorunlarına daha fazla çözüm üretebilecek bir yapılanmaya gideceğiz” dedi.

Şimdiden büyük bir umudu ortaya koyacağımızı belirtiyorum
Merkezi olarak kongre çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Binici, “Büyük kongreye yönelik Parti Meclisimiz toplantılar gerçekleştirdi, sonuç bildirgeleri kamuoyunda yayınlandı. Dolayısıyla önümüzdeki süreçte genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki sonucun ortaya çıkmaması, halkın iradesinin her zamandan daha fazla sandığa yansıması için her şeyi ince eleyip sık dokuyoruz. Şimdiden büyük bir umudu ortaya koyacağımızı belirtiyorum” açıklamasında bulundu.
Halkımızın ve delegelerimizin
vereceği tüm karara saygılıyız
HDP Gaziantep Eş Başkanlığı görevine devam edip etmeyeceğinin kesin olmadığını söyleyen Binici, ”Kongre bileşenlerinin, halkımızın ve delegelerimizin vereceği tüm karara saygılıyız. Çünkü biz görev adamıyız. Ayrıca yerel seçimlere az bir zaman kalmasına karşın bu yaptığımız çalışmalar yerel seçimlerin de mihenk taşını döşüyor. Yani hem kongre hem seçim çalışmasını iç içe yürütüyoruz. Bu şekilde partimizin akışına yön veriyoruz ve halkın nabzını tutuyoruz” diye konuştu. 
Asıl olan toplumsal sorunların belirlenip çözüm önerileri ortaya koymak
Başkan Binici, çalışmaların seçim endeksli olmadığını sözlerine eklerken, “Asıl olan toplumsal sorunların belirlenip çözüm önerileri ortaya koymak. Genel merkezimiz, her ilde kendi adayımız ile seçime girilecek kararını aldı. Bu karar halkımızın talebiydi. Emek ve Özgürlük ittifakının seçim ittifakından çok genel bir ittifaka dönüştürülmesi amaçlanıyor. Çünkü seçim ittifakın da bu işler sağlıklı yürümez. Temel bakış açımız ise dışlanmışların, yok sayılmışların, önemsenmeyenlerin, sistem dışına bırakılanların kendilerini ön plana çıkaracağı bir yapı oluşturmak. Yerel seçimlerde de bunun devam etmesini istiyoruz” ifadelerine yer veri. 
Yeni döneme yön vereceğiz
Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasında çalışmalara ağırlık verdiklerini kaydeden HDP Gaziantep Eş Başkanı Avni Binici, konuşmasını şu şekilde bitirdi: “Seçim sonuçları, halkımızın sandıkta bize verdiği mesajlar, yaptığımız stratejik hatalar üzerine derin tartışmalarımız devam ediyor. Halkımız ile yapacağımız toplantılarda onların görüşlerini alarak, yeni döneme yön vereceğiz.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *