ANASAYFA arrow right Güncel

Burası kimsenin omuzuna basılıp geçilecek yer değil

Burası kimsenin omuzuna basılıp geçilecek yer değil
YAYINLAMA: 31 Mayıs 2023 / 21.55
GÜNCELLEME: 31 Mayıs 2023 / 21.55
İYİ Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Başaran, “Farklı partilerden gelip şahsi ikballerini düşünerek, milletvekili olmak için mücadele edip olmayınca istifa edenlere teşekkür ediyorum. Burası kimsenin omuzuna basılıp geçilecek yer değil” diye konuştu.

Birikmiş birçok sorunumuz var

Seçim gündeminin ülkeyi çok yorduğunu söyleyen Başaran, “Kentimizi ve kentimizdeki vatandaşlarımız da yordu. Birikmiş birçok sorunumuz var. Bu süreçte kentimizdeki sorunların çözümü için birlik ve beraberliğe ihtiyaç var. İYİ Parti olarak kentimizin yaşamsal alandaki tüm sorunlarının takipçisi olmaya devam edeceğiz. Seçim sürecinde halkımıza verdiğimiz tüm sözlerin noktasına ve virgülüne kadar arkasında olacağız” ifadelerini kullandı.

Yurt dışı ve mültecilere seçimi kaybettik

Başaran, “Genel Başkanım görevden alınmam talimatını verirse partinin bir neferi olarak çalışmaya devam ederim. Siyaset üç günlük değil, uzun soluklu bir yol. Ulaşmadık, sıkmadık el bırakmayacağız. Hiçbir seçmeni suçlama hakkımız yok. Ya biz kendimizi anlatamadık ya da bu millet bu şekilde yönetilmeye razı. Yurt dışı ve mültecilere seçimi kaybettik. Ülkenin kaderini mülteciler ve yurt dışı seçmeni belirliyorsa bunun önlemini nasıl alabilirizin çalışmasını yapmalıyız” açıklamasının yaptı. 

Birçok şehirde benzer değişimler oluyor

“İl kongremizden itibaren başlayan algı operasyonları ve sonrasında oluşturulan tamamen asılsız söylemler propaganda sürecinde en büyük handikabımız oldu” diyen Başaran, “Maalesef seçim sürecindeki algı operasyonları ile son günlerde yine karşı karşıyayız. Seçim sonrası bazı ilçe teşkilatlarımızda değişimler yaşanıyor. Bugün birçok şehirde benzer değişimler oluyor. Yenilenmeyi, mental yorgunluğu olan arkadaşların dinlenmek istemesini ve gelecek seçimler için kan değişimi yapılmasını ‘parti içi kriz’ gibi lanse etmek iyi niyetli bir yaklaşım değil” şeklinde konuştu.

Sevinç gösterilerini doğru bulmadığımın altını çizmek isterim

Seçimlerin geride kaldığını kaydeden Başaran, “Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından deprem bölgesi Gaziantep’te konvoylarla abartılı şekilde gerçekleştirilen sevinç gösterilerini doğru bulmadığımın da altını çizmek isterim. İslâhiye, Nurdağı ve kent merkezinde binlerce insanını kaybetmiş ve henüz deprem şokunu atlatamamış, depremzedelerin halen çadır ve konteynerde yaşadığı bir kente, davullu zurnalı bir sevinç gösterisi siyaseten etik olmadı. Bizim siyasi ahlakımızda acının üzerinde zafer kutlaması yapılmaz” eleştirisinde bulundu.

İYİ Parti Gaziantep teşkilatı olarak bu süreçten güçlenerek çıkacağız

İl Başkanı Başaran, “Partimizin ortak akıl mekanizmasını her zamankinden daha hızlı ve etkin bir şekilde çalıştıracağız. Bizim için sona eren her seçim sonraki seçimin start çizgisi. Sonuç ne olursa olsun İYİ Parti Gaziantep teşkilatı olarak bu süreçten güçlenerek çıkacağız. Mazeret değil, çözüm üreten yönetimimizle bunu başaracağımıza olan inancımız tam. Millet iradesinin üstünde hiçbir irade yok. Bize düşen mesajı anlamak, anladıktan sonra da gereğini yapmak. Şu an tüm ilçe başkanlarımız ve teşkilatlarımızla istişarelerimizi yapıyoruz. İyi Parti seçim ertesi yeni üye kayıtlarına başlamıştır ve inanın çok ciddi bir teveccüh var. Gelecek seçimler ve gelecek nesiller için azimle ve kararlılıkla partimizi Gaziantep’te zirveye taşıyacağız” dedi. Fatma Karabacak

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *