ANASAYFA arrow right Güncel

Can Atalay'ın annesi Şükran Atalay'dan, Özlem Zengin'e: O koltuğu korumak için bunları söylemeye utanmadı mı?

Can Atalay'ın annesi Şükran Atalay'dan, Özlem Zengin'e: O koltuğu korumak için bunları söylemeye utanmadı mı?
YAYINLAMA: 01 Şubat 2024 / 17.53
GÜNCELLEME: 01 Şubat 2024 / 17.55

Milletvekilliği düşürülen Can Atalay'ın annesi Şükran Atalay, Meclis Genel Kurulu'nda Yargıtay kararının okutulacağı gün, AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin'in "Yargıtay'ın Atalay kararının okunması Anayasa'ya uygundur" sözlerine yanıt vererek, "O koltuğu korumak için bunları söylemeye utanmadı mı? Kendisi de bundan çekti. Korkmuyoruz, itaat etmiyoruz!" diye tepki gösterdi. 

Avukatlar, Can Atalay'ın Anayasa Mahkemesi'nin iki kez verdiği ihlal kararına rağmen, Meclis'te Yargıtay kararı okutulmasıyla milletvekilliği düşürülmesinin ardından Çağlayan Adliyesi'nin önünde nöbette. Can Atalay’ın annesi Şükran Atalay ve Atalay’ın avukat arkadaşları Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde açıklama yaptı.

TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkındaki, Gezi davasında 18 yıl hapse mahkûm edildiğine ilişkin karar TBMM Genel Kurulu’nda 30 Ocak'ta okundu. Meclis'te bir ilk yaşandı ve Anayasa Mahkemesi’nin iki kez bu konuda hak ihlali kararı vermiş olmasına rağmen Genel Kurul'da Can Atalay kararı okunarak Atalay'ın milletvekilliği düşürüldü. Can Atalay’ın annesi Şükran Atalay ve Atalay’ın avukat arkadaşları Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde açıklama yaptı.

Atalay'ın meslektaşları, arkadaşları şöyle konuştu: 

"Can Atalay nezdinde yapılmaya çalışılan bu tutsaklık, Soma'daki emekçilerin tutsak edilmesidir; Gezi milyonlarının tutsak edilmesidir. Can Atalay bizim mücadele arkadaşımız olarak her yerde Hatay'da, Soma'da, Aladağ'da yanımızda olarak bildiğimiz vekil arkadaşımızdır" "Bu vekilliği siz vermediniz, bu vekilliği siz alamazsınız"

Avukat Alp Selek de, "Can Atalay, Gezi'den dolayı tutsak. Gezi olayı bu halkın yaptığı en şerefli olaydı. Can suçlu değil, sanık değil!" 

Milletvekiliği düşürülen Can Atalay’ın annesi Şükran Atalay ve Atalay’ın avukat arkadaşları Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde açıklama yaptı. Anne Şükran Atalay, "Can Atalay sorununun çözümü basittir. Karmaşık ve karışık yol ve yöntemlere hiç gerek yoktur. Çözüm hak ihlali kararının uygulanmasıdır. Diğer yol arayışları durumu daha da çıkmaza sokma potansiyeli içermektedir" diye konuştu.

 Şükran Atalay, "Can Atalay sorunun çözümü basittir. Karmaşık ve karışık yol ve yöntemlere hiç gerek yoktur. Çözüm hak ihlali kararının uygulanmasıdır. Diğer bütün yol arayışları durumu daha da çıkmaza sokma potansiyeli içermektedir, hukuku zorlamaktadır, sonuçları belirsizdir. Düşünülen yolların niyetleri hakkında birşey söylemeyeceğim. Ancak çözüm arayışı sözkonusu ise, Anayasa Mahkemesi hukuka uygun yolu göstermiştir. Meclis AYM kararına desteklerini göstermelidir" dedi. Açıklamaya katılan bazı avukatlarda Can Atalay’a destek açıklaması yaptı

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *