ANASAYFA arrow right Güncel

Çok isabetli ve parti için hayırlı bir karar

Çok isabetli ve parti için hayırlı bir karar
YAYINLAMA: 21 Şubat 2024 / 19.01
GÜNCELLEME: 21 Şubat 2024 / 19.01

Reisoğlu ve ekibinin istifası CHP’lileri memnun etti. Partililer, “Ortada zaten il yönetimi diye bir şey yok. Seçim öncesi parti çıkarlarını ön planda tutacak bir yönetim atanırsa gayet güzel olur” diye konuştular

Geçtiğimiz Kasım ayında yapılan il kongresinde yalnızca 4 oy farkıyla il başkanı seçilen Reis Reisoğlu, seçime bir ay gibi kısa bir zaman kala CHP İl Başkanlığından istifa etti. İstifasının genel merkez tarafından kabul edildiği ve yeni atama yapılacağı öğrenildi. CHP İl başkanlığına, seçim öncesi süreci fedakarca yürüteceği düşünülen ve kongrede seçimi 4 oyla kaybeden Karaca Bozgeyik’in atanacağı ifade edildi.

Çevresine ön seçim yapılacak diye söz vermiş

Önseçim yapılsa, belediye başkan adayı olacağını düşünen Reisoğlu’nun istifası parti tabanında olumlu karşılandı. Partililer, “Belediye meclis üyelerini kendi belirlemek için ön seçim konusunda ısrarcı oldu. Ancak genel merkez ilk 10 sırada en az 3 kadın ve 2 genç meclis üyesi adayı uygulaması yapacağı için ön seçim yapılmadı. Reisoğlu, çevresindeki herkese önseçim yapılacak diye söz vermiş. Halbuki genel merkezin böyle bir kararı yoktu” diye konuştu.

Partisini örgütü düşünen seçime bir hafta kala istifa eder mi?

İstifa kararını açıklarken, “örgüt varsa ben de varım, örgüt yoksa ben de yokum” diye konuşan Reisoğlu’nun bu açıklamasında samimi olmadığına dikkat çeken parti üst düzey yöneticileri, “Ortada örgüt diye bir şey. Kendi akrabalarını doldurmuş partiye. Partisini örgütünü seven, düşünen insan seçime bir ay kala istifa eder mi? Ama partimiz için çok hayırlı oldu. Çünkü geçen 4 aylık süreci yönetemediği gibi, bundan sonra da çalışmayacaktı. Şimdi örgütün sevip saydığı fedakarca çalışacak bir il başkanı ile seçim sürecini çok iyi götürebiliriz” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *