ANASAYFA arrow right Güncel

Garibanı 3 kilo yağ, 5 kilo şeker ve ücretsiz kömürle oyalamaya çalışıyor

Garibanı 3 kilo yağ, 5 kilo şeker ve ücretsiz kömürle oyalamaya çalışıyor
YAYINLAMA: 09 Ekim 2023 / 22.45
GÜNCELLEME: 09 Ekim 2023 / 23.10
Demokrat Parti Yönetim Kurulu Üyesi Müslüm Keklik, “Devlet zenginin parasını koruma derdine düşmüş ve gariban halkı unutmuş. Garibanı da 3 kilo yağ, 5 kilo şeker ve ücretsiz dağıttığı kömürden oyalamaya çalışıyor. Ama bu nereye kadar böyle gidecek? Ekonominin iyi olması ve düzelmesi için denetimlerin arttırılması lazım” şeklinde konuştu.

Gördüğümüz kadarıyla ülke ekonomisi değil
Ülke ekonomisinin vatandaşın cebine dayalı olduğunu ifade eden Keklik, “Enflasyon devletin açıkladığı gibi düşük değil. Ülke ekonomisini vatandaş akşam eve giderek elindeki poşetlere bakarak iyi ya da kötü olduğunu söyleyebiliriz. Eğer vatandaş akşam evine birkaç poşet ile gidiyorsa ekonomi iyi demektir, ama kuru ekmek bile alamıyorsa o zamanda ekonomi kötü demek. Dolayısıyla gördüğümüz kadarıyla ülke ekonomisi değil. İnsanlar evine eli boş ve kendi kendine konuşarak gidiyor” dedi.
Ülkede son 5 yıldan beri bir denetimsizlik söz konusu
Asgari ücretin 11 bin 402 TL olduğunu hatırlatan Keklik, “Kırsal mahallelerde bile kiralık evlerin fiyatları 5 bin TL’nin altında değil. Bunun içerisine elektrik, su ve diğer giderleri de eklersen 6-7 bin TL’yi bulur. Asgari ücret ile geçinen bir kişi nasıl geçinecek? Bir çay ve simitle bile geçimini sağlayamaz. Ülkede son 5 yıldan beri bir denetimsizlik söz konusu. Ülke ekonomik sıkıntının nedeni de denetimsizlikten kaynaklanıyor. Bir markette 5 TL olan bir ürün başka markette 10 TL” ifadelerini kullandı.
Vergi kayıplarının önüne geçilmeli
Ülkede üretimin artmasına yönelik çalışmaların yapılması gerektiğini kaydeden Keklik, “10 yıl önce teşviki üretime verilmesini gerektiğini söyledik, ama yanlış sektörlere teşvikler verildi, verilmeye de devam ediliyor. Bugün tarlalar ekilmez hale geldi. Samanı bile ithal eder duruma geldik. Kilis’e teşvik verildiğinde bu kentte ki sanayici fabrikasını Kilis’e taşıyor. Bu sadece birilerini zengin etmekten başka bir şey değil. Ekonominin kötü gidişata bir an önce dur denilmesi gerekiyor. Vergi kayıplarının önüne geçilmeli” açıklamasında bulundu.
Gaziantep pahalı bir şehir haline geldi
Gaziantep’in pahalı bir şehir haline geldiğini sözlerine ekleyen Keklik, “Fıstık, zeytin ve turizm kentin en büyük gelir kaynakları arasında yer alıyor. Ama şehir pahalı olduğundan turist sayısı azalmaya başladı. Bir kişinin lokantada yemek yeme ücreti 300-500 TL arasında, bir beyran çorbası bile 175 TL. O yüzden bir an evvel fiyatların gözden geçirilmesi gerekiyor” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *