ANASAYFA arrow right Güncel

Günü kurtarmak için değil, geleceği beraber inşa etmek için buradayız

Günü kurtarmak için değil, geleceği beraber inşa etmek için buradayız
YAYINLAMA: 12 Eylül 2023 / 21.06
GÜNCELLEME: 12 Eylül 2023 / 21.06
CHP Gaziantep İl Başkanı Karaca Bozgeyik, Olağan Genel Kurulda yeniden il başkanlığına aday olduğunu açıkladı. “Cumhuriyet Halk Partisinin Gaziantep İl başkanlığına adaylığımı açıklıyorum” diyen Bozgeyik, “Tarihsel sorumluluğu üstleniyoruz. Günü kurtarmak için değil geleceği beraber inşa etmek için buradayız” şeklinde konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisinin bayrağını en önde taşımak isteği ile karşınızdayız
Bozgeyik, “Gaziantep’te tüm örgütümüzle birlikte iktidar için Cumhuriyet Halk Partisinin bayrağını en önde taşımak isteği ile karşınızdayız. Bu bayrağı yükseklere daha yükseklere çıkarmak için hep beraber yürümeye, hep beraber yan yana, omuz omuza umudumuzu çoğaltmaya, dayanışmayı yaymaya, yerel iktidara yürümeye var mısınız?” diye sordu.
Toplumun 'kılcal damarlarına' girip, bütün tıkanan 'damarlarını' açacağız

Sevgi, saygı, samimiyet ve şeffaflıkla, ideolojik temelli yoldaşlık hukuku kültürüyle, parti örgütünü bir an önce toparlayarak, artık yerel seçimlere hazırlanmaya başlanılması gerektiğini sözlerine ekleyen Bozgeyik, “24 Eylül günü il kongremizi bitirdikten sonra; yeni umutlarla, devrimci duygularla hep birlikte el ele, omuz omuza o salondan çıkacak, demokrasi ve adalete susamış toplumun bütün kesimleriyle birlikte, toplumun 'kılcal damarlarına' girip, bütün tıkanan 'damarlarını' açacağız” ifadelerini kullandı.
Çürümüş, yozlaştırılmış, köhnemiş,
karanlık anlayışlara karşı susmayın
Bütün köylerde, mahallelerde, sokaklarda “Ey halkımız yapılan bunca haksızlığa susmak da haksızlık” diyeceklerini kaydeden Bozgeyik,  “Bizleri kendisine muhtaçlaştıran, çaresiz bırakan, yoksullaştıran, hayatlarımızdan bezdiren, bizi birbirimize düşmanlaştıran bu düzene karşı susmayın” diyeceğiz. Çürümüş, yozlaştırılmış, köhnemiş, karanlık anlayışlara karşı susmayın. Bugün burada umuttan söz edeceğiz; bazen hayat sizi kenara itmiş gibi davranır. Tam artık, tamam işte her şey bitti, yapacak bir şey yok dediğiniz anda, hayat oradan seslenir; “Hayır daha değil” “Al şu bayrağı düşün yollara.” İşte bugün burada hayatın bize çağrısını kabul ediyoruz” açıklamasını yaptı.

Bozgeyik, “Partimizin tüzüğünün içeriğine demokratik katkımızı koyarak üyelerimizi, aktifleştirerek, her organımızı çalıştırarak; mahalle temsilcilerimizle, delegelerimizle, ilçe örgütlerimizle, gençlik ve kadın kollarımızla, meclis üyelerimizle, belediye başkanlarımızla, il örgütümüzle koordinasyon halinde partimizi yaşayan canlı, dinamik, disiplinli bir organizmaya dönüştürerek geleceğimize sahip çıkalım. Sivil toplumun, meslek örgütlerinin sendikaların, odaların, derneklerin yanında olup cesaretlendirerek sessizliği bitirip mücadeleyi dayanışmayı büyütelim. Bize dayatılan karanlığı ancak böyle aydınlatabiliriz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *