Araban ilçesinde yetişen ve Türkiye’nin sarımsak ihtiyacının yüzde 22’sini karşılayan Araban sarımsağında hasat sona erdi. Toplamda 20 bin dönüm üzerinde ekilen sarımsaklardan 20-25 ton rekolte elde edildi. Araban Ziraat Oda Başkanı ve Sarımsak Üreticileri Birliği Başkanı Hasan Altun, sarımsağın paketleme işleminin sürdüğünü belirterek, fiyatların ise tarladan markete gidene kadar 2 kattan fazla arttığını söyledi.
Araban Ziraat Oda Başkanı ve Sarımsak Üreticileri Birliği Başkanı Hasan Altun, “Şuan tarlada hasat bitti amele paketleme ve temizleme işlemlerini yapıyor. Sarımsağımızın kalitesi hiçbir yerde yok. Türkiye’nin her tarafına göndereceğiz. Şuanda sarımsağımız tarlada 15 TL ancak marketlerde 2 katından fazlaya satılıyor. Bizim acıdığımız konu budur. Tüketici 40 TL’ye bunu yemesin. Yani biz 15 TL’ye satıyorsak oda 20 TL’ye yesin. Türkiye’nin sarımsak ihtiyacının yüzde 22’sini biz karşılıyoruz. 20 bin dönüm arazide sarımsak ekildi 25 tonun üzerinde rekolte bekliyoruz” dedi.
İşçiler ise yıllardır sarımsak işinde çalıştıklarını ve ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyledi.

YAYINLAMA: 27 Haziran 2023 / 19.06
GÜNCELLEME: 27 Haziran 2023 / 19.15
Meşhur Araban sarımsağının hasadı biterken paketleme işlemi sürüyor. Sarımsak tarladan markete gelene kadar fiyatı ise 2 kattan fazla artıyor.
İlginizi Çekebilir

Mayıs ayında 21 kadın öldürüldü, 20 kadın şüpheli biçimde hayatını kaybetti
#Güncel / 08 Haziran 2025

Satıcının elinde kalan kurbanlıkları Et ve Süt Kurumu alacak
#Güncel / 08 Haziran 2025

26 kişi hayatını kaybetti, 3 bin 590 kişi yaralandı
#Güncel / 08 Haziran 2025

Deprem bölgesinde konutlar fay hattına yakın yapılıyor
#Güncel / 04 Haziran 2025

Antep fıstığı ağaçlarında kurumalar başladı
#Güncel / 04 Haziran 2025

Baklavacılar tamgaz çalışıyor
#Güncel / 04 Haziran 2025
Yorumlar
Yorumlar
Kendi koyacağınız özel bir adla yorum yapmak için giriş yapabilir veya kayıt olabilirsiniz.
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *