ANASAYFA arrow right Güncel

Türkiye, ekonomik olarak uçuruma doğru sürükleniyor

Türkiye, ekonomik olarak uçuruma doğru sürükleniyor
YAYINLAMA: 23 Temmuz 2023 / 21.38
GÜNCELLEME: 23 Temmuz 2023 / 21.41
HDP Gaziantep İl Eş Başkanı Avni Binici, Türkiye’nin ekonomik anlamda uçuruma doğru sürüklendiğini belirtti

Antep’te, asayiş olaylarının yoğun olmadığı bir gün bile kalmadığını söyleyen Binici, “Asayiş olaylarının artacağı yönünde endişelerimiz var. Asayiş olayları artık sıradanlaştı, rutin bir hal aldı. Bu sorunların nasıl çözüleceği yönünde bir çalışma yapılmıyor. Çünkü şu anki sistem insan odaklı değil, çıkar üzerine kurulu” açıklamasında bulundu. 

Üretimin olmadığı yerlerde ekonomi sürdürülemez 
“Amerika’yı yeniden keşfetmeye gerek yok” diyen Binici, ekonomik krizin önümüzdeki süreç de daha derinden hissedileceğinin altını çizdi. “Doların gerçekte 26 lira olmadığını, üretimden dayalı bir ekonominin yerine tüketime dayalı bir ekonomi politikasını herkes biliyor. Dolayısıyla üretimin olmadığı yerlerde ekonomi sürdürülemez” ifadelerini kullandı. 
Halkımız daha da fakirleşecek alım gücü düşecek 
Başkan Avni, en büyük ekonomik krizin ilerleyen zamanlarda karşımıza çıkacağına dikkat çekti. “Halkımız ve vatandaşımız daha da fakirleşecek, alım gücü daha da düşecek. Geçmiş yıllarda orta direk denilen bir kavram ve sınıf vardı, ama şimdi o kalktı. Şimdi ya zenginsiniz ya da fakirsiniz. Başka bir alternatif yok. Zengin ile fakir insan arasındaki uçurum gün geçtikçe artıyor” şeklinde konuştu. 
Ekonomik sorunlar beraberinde birçok toplumsal sorunu da getirdi
Ekonomik sorunların beraberinde birçok toplumsal sorunu da beraberinde getireceğine dikkat çeken Binici, “İnsanların psikolojileri daha da bozulacak. Sosyal sorunlar baş gösterecek. Ayrıca Türkiye’nin yanı sıra Antep’te genç kalmadı. Fırsatını bulan yurt dışına gidiyor. Yoğun bir beyin göçü var. Bu insanlar kendilerini güvence altında hissetmediklerinden gidiyor. 10-15 yıl içerisinde hem ülke genelinde hem de Antep’te genç nüfus problemi yaşayacağız” açıklamasını yaptı. 
Bu şekilde ekonomi düzelmez 
Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin zamlanmasına tepki gösteren HDP Gaziantep İl Eş Başkanı Avni Binici, konuşmasını şöyle tamamladı: “Gayri resmi olarak yılın ikinci 6 ayında Motorlu Taşıtlar Vergisi iki katına çıkarıldı. Neye dayanarak bu yapıldı, anlamış değiliz. Bir kişi araç aldığında bir yılda iki defa MTV ödeyecek şekilde planlama yaparken, bir anda senden yine bu kadar MTV alacağım denilmesi çok yanlış. Bu şekilde ekonomi düzelmez.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *