ANASAYFA arrow right Güncel

YSK verileri ile ıslak imzalı tutanaklar arasında uyuşmazlık

YSK verileri ile ıslak imzalı tutanaklar arasında uyuşmazlık
YAYINLAMA: 17 Mayıs 2023 / 19.24
GÜNCELLEME: 17 Mayıs 2023 / 20.08
İYİ Parti Sözcüsü Prof. Dr. Kürşad Zorlu, bugün düzenlediği basın toplantısında seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İYİ Parti Sözcüsü Prof. Dr. Kürşad Zorlu, bugün partisinin genel merkez binasında düzenlediği basın toplantısında 14 Mayıs Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinin sonuçlarını değerlendirdi.
Zorlu, seçim sonuçlarında Yüksek Seçim Kurulu (YSK) verileri ile ıslak imzalı tutanaklar arasında uyuşmazlık olduğunu söyledi.

Var gücümüzle çalışacağız

Tespitleri doğrultusunda binlerce itiraz yapıldığını belirten Zorlu, "Her bir oyun sonuçlara en sağlıklı şekilde yansımasını sağlayacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın," dedi.

Önlerindeki 11 günlük süreçte ikinci tur seçimlerine odaklanacaklarını ve seçimi kazanacaklarını vurgulayan Zorlu, "Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ikinci turda 13. Cumhurbaşkanımız olması için İYİ Parti olarak var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz," dedi.

İtirazlarımızı yaptık

Zorlu'nun açıklamasında öne çıkan diğer başlıklar ise şöyle:

"Gerek sayım/döküm işlemleri, gerekse veri girişi sürecinin güvenliği etkilenmek istenmiştir. Sonuçların saatler içerisinde yaşanan değişiminde tutarsızlıklar olduğu da anlaşılmaktadır.

"Karşılaştırmalarımız sonucu tespit ettiğimiz bütün maddi hatalara ve usulsüzlüklere karşı dün saat 15.00 itibar ile İlçe Seçim Kurullarında düzeltme taleplerimizi ve itirazlarımızı yapmış bulunuyoruz.

"Her bir oyun sonuçlara en sağlıklı şekilde yansımasını sağlayacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Vatandaşlarımızın seçim sonuçlarına yönelik endişelerinin farkındayız. Tespitlerimiz ve itirazlarımızın neticesine ve değişimine göre ortaya çıkan tabloyu milletimizle hızlı bir şekilde paylaşacağız.

Oylarımızı muhafaza ettik

"Seçim sonuçları bağlamında, istediğimiz ve beklediğimiz oy oranına ulaşamasak da İYİ Parti olarak oylarımızı muhafaza ettiğimiz görülmektedir.

"Büyük Türk milletinin ferasetine güveniyoruz. İnanıyoruz ki, yürütme ve yasama organı arasında denge ve denetimi sağlamak adına milletimiz bu kez 28 Mayıs'ta yürütme gücünü Millet İttifakı'na verecektir.

"Hepimize düşen sorumluluk, ülkemizde tırmandırılan kutuplaşma iklimine ve süreci germek isteyen çevrelere rağmen, 28 Mayıs günü demokrasinin kazanacağı sağduyu iklimini korumaktır. Şüphesiz sonuçlar kesinleştiğinde bizler için milletimizin iradesi ve takdiri her şeyin üzerindedir."

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *