Ser Danışman

YAYINLAMA: 01 Ocak 1970 / 04.00 | GÜNCELLEME: 01 Ocak 1970 / 04.00

Geçtiğimiz günlerde bir televizyon kanalında bir bayan sunucunun sorularını cevaplayan SerVekil danışmanı, etnik kökenli bir kişi, kendisine sorulan cesur soruların cevaplarını dinlerken hayretler içinde kaldım. Toplumun giderek kavgacı bir kimliğe bürünmesini, liderlerin ekranlarda takındığı kavgacı tavrın etkisinin olup olmadığına yönelik bu soru ile karşılaşan SerVekil danışmanı zat , analizin doğru olduğunu ifade ederek, toplumun giderek kavgacı kimliğinde parti başkanlarının ekranlarda kavgacı konuşmalarının büyük etkisi olduğunu doğrulamasını üzüntü ve ibretle dinledim.

Parti Başkanlarının bu şekilde davranmaları konusunda demekki bu danışmanlar etkili olmakta. Her ne kadar liderlerin kendi soy ağacındaki etnik kimlikleri beni fazla ilgilendirmesede, benim yurdum insanının gelecekteki hayatları ciddi olarak hepimizi ilgilendirir. Asırlardır Osmanlı Devletine baş ağrısı olan Doğu komşumuz, bu gün hala Türkiye Cumhuriyetini içten ve dıştan yıpratmaya çalışmasını göz ardı edemeyiz. Bu komşumuzun Devlet olarak yapamadığını, aynı etnik kimlikten gelen tek kişi bunu adım adım gerçekleştirmesini  seyretmek bana acı vermekte.   

Ülkemin bir başka üzücü vede acil dikkatle ele alınması gereken konusuda ekranlarda ‘’DİZİ ‘’ adı altında bir çok televizyon programlarında, toplumu kavgaya yönlendiren konular işlenmekte. Tabanca, tüfek ve bıçak gibi aletlerin özendirilir şekilde kullanılan bu dizilerde, insan psikolojisini olumsuz etkilediği aşikardır. Toplumda zaten var olan yüksek tansiyonu, birde şiddet içeren bu diziler teşvik etmekte. Hani sevgiyi, aşkı yardımlaşmayı özendiren dizileri izlemeye hasret kaldığımızı düşünmekteyim.

Bu gün hala devletin en üst mevkii toplumda bir fitilin ateşlenmesini teşvik etme sevdasında olduğunu izlemekteyiz. Ortaya atılan ve yol haritası olmayan bir çözüm süreci, alt yapısı oluşmamış bir başkanlık savsatası, temel öğeleri olmayan yeni bir anayasa eutopyası bu toplumu temel unsurlardan gerdiğini izlemekteyiz. İşte bu nedenle Osmanlıyı her seferinde arkadan vuran bir etnik gurubun , bu sefer ülkeyi içerden, hemde ülkenin karar merkezinin ‘ danışmanı ‘ adı altında dinamitlemek adına, her yola baş vurduğunu  düşünmekteyim diye bir sözüm geldi söyledim, hem nalına hem mıhına .

Ser Danışman